Майката закрила недоносения си син с ръкавица. На сутринта лекарите не повярвали на очите си

Майката закрила недоносения си син с ръкавица. На сутринта лекарите не повярвали на очите си
Източник: NURTURED BY DESIGN/FACEBOOK

Рискът от преждевременно раждане тревожи всяка бъдеща майка. Бременните жени се опитват да не мислят за възможни усложнения, но не можете да избягате от съдбата си. Когато през 2001 г. Ямил Джаксън носи малкия Закари в утробата си, тя се надявала бебето й да се роди навреме.

За съжаление бебето трябвало да се появи на бял свят 12 седмици по-рано от очакваното. Нещастната жена дори не подозирала, че благодарение на това изпитание на съдбата ще направи откритие, което ще помогне на всички майки по света!

При раждането момченцето тежало само 900 грама. Ето защо Закари трябвало да прекара първите 155 дни от живота си в интензивното отделение за новородени. Ямил не изоставила сина си нито за миг!

Ямил Джаксън
Youtube/Deluxe’s Project Rev

По цял ден жената била редом до с бебето. Но през нощта се налагало да го остави само. В присъствието на майка си обаче детето се чувствало много по-добре. Ямил решила да се справи с проблема веднъж завинаги и скоро открила много интересно решение.

Решението хрумнало на жената, докато миела чиниите. Един поглед към гумените ръкавици бил достатъчен за майката, за да разбере какво липсва на бебето.

Взимайки платнена ръкавица, Яамил я напълнила със семена и след това била с нея цял ден, така че да абсорбира миризмата и топлината на жената.

Излизайки от болницата, находчивата майка внимателно поставила малкия Закари в ръкавицата. Резултатът надминал всичките й очаквания.

Тази нощ бебето нямало проблеми нито със сърдечната дейност, нито с дишането. Оттогава показанията на момчето непрекъснато се подобрявали.

И след като синът на Ямил бил изписан от болницата, медицинските сестри изведнъж се обадили на майка му!

Те помолили изобретателната жена да направи още няколко от същите ръкавици за други деца в интензивното отделение. Ясмил веднага се съгласи на предложението им и скоро майката на Закари била буквално затрупана от поръчки!

бебе в ръкавица
Youtube/Welcome to Nurtured By Design’s Channel

Днес ръкавиците „Заки“ са много търсени сред раждащите жени. Тези необичайни възглавничкии са кръстени на първото бебе, което ги пробвало върху себе си. Лекарите са доказали, че това уникално изобретение наистина помага на децата.

Когато бебетата спят в тези ръкавици, броят на докладваните респираторни нарушения при новородените намалява няколко пъти. През годините от раждането на Закари ръкавиците, кръстени на него, са спасили десетки бебета!

Advertisement