Молитвата във великденската нощ, която решава много проблеми

Исус
Изображение от Karen .t from Pixabay

Молитвите във Великденската нощ се считат за много силни и ще бъдат чути от Господ. Затова много вярващи се молят и просят Бог за изцеление на душата и тялото на близките си и за семейно благополучие.

Няма значение дали вярващият ще чете специални молитви или тази, чиито думи произнася всеки ден, основното е думите да идват от душата и сърцето.

Големият църковен празник Възкресение Христово не е само преяждане с козунаци и шарени яйца. На този ден е задължително да се четат молитви и да се моли Господ за помощ. Най-добре е да посетите църквата и да присъствате на празничната служба. Но ако това не е възможно, тогава можете да се молите у дома.

Молитвите, които се четат в нощта на Великден, са най-силни. Смята се, че Господ винаги чува онези, които се молят, и със сигурност ще помогне на човек с искрено сърце и открита душа.

В тази Великденска нощ можете да поискате душевно и физическо изцеление, щастие и любов, благополучие за всички ваши близки и разбира се не забравяйте да благодарите на Господ за всичко, което човек има.

Има специални молитви, които обикновено се четат във Великденската нощ – това са „Христос възкръсна от мъртвите“, „“ и редица други. Те ще донесат изцеление и просперитет на семейството.

Можете обаче да прочетете и молитвата за Великденската нощ, която всеки вярващ християнин знае, „Отче наш“, молейки Господ за изцеление. В тази нощ се случват големи чудеса и всички думи ще бъдат чути.

Пасхално правило

По молитвите на светите наши отци, Господи Иисусе Христе, Боже наш, помилуй нас. Амин.

Тропар:

Христос възкръсна от мъртвите, като със смърт потъпка смъртта и на ония, които са в гробовете живот дарува. (три пъти)

Като видяхме Христовото Възкресение, нека се поклоним на Светия Господ Иисус, Който Едничък е безгрешен. На Твоя кръст се покланяме, Христе, и Твоето Свято Възкресение възпяваме и славим. Защото Ти си наш Бог, освен Тебе другиго не знаем, и с Твоето име се именуваме. Дойдете, всички верни, да се поклоним на Светото Христово Възкресение, защото ето – чрез кръста дойде радост за целия свят. Всякога благославяйки Господа, нека възпяваме Неговото Възкресение, защото Той, като претърпя разпятие, със смърт смъртта разруши. (три пъти)

Думите на тази молитва трябва да се произнесат вечерта преди Великден и сутринта на самия празник. Духовниците уточняват, че тази молитва трябва да се препрочита всеки ден след Великден в продължение на 40 дни. Тя може да донесе щастие и плодородна атмосфера в семейството.

Силата Господня в думи

На Великден отидете на църква и  вземете малка бутилка със света вода. След това пуснете в тази вода осветен кръст, принадлежащ на този, когото искате да изцелите и три пъти прочетете следната молитва:

„В Царството Небесно има извор чудесен, Който до водата се докосне, който с водата се измие, то и болестите ще отмие. От тази вода аз съм събрал(а), на раба Божий [името] съм я дала. В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин“.

След това сложете кръста на собственика му и три пъти поръсете челото му със светената вода.

Ръсете болния със светената вода по три пъти на ден в продължение на цялата великденска седмица.

Желателно е бутилката да се държи до икони.

Ако направите всичко това с вярата в Господ, Той няма да ви остави!

Advertisement