Последните думи на Пеле: „Всичко е в ръцете на Господ“

Дъщерята-на-Пеле-от-болницата-Продължаваме-да-вярваме-и-да-се-борим
Инстаграм: iamkelynascimento

В началото на 2023 г. футболната общност оплаква смъртта на едно от нейните най-големите величия за всички времена. Пеле, единственият играч, печелил Световната купа на ФИФА три пъти, почина на 29 декември 2022 г., след като не успя да преодолее болестта си – рак на дебелото черво.

Мария Лусия Насименто, сестрата на Пеле, разкри пред бразилските медии какви са били последните думи на гениалния футболист. Тя и другите близки членове на семейството прекараха празниците в болницата „Алберт Айнщайн“ в Сао Паоло, стоейки неотлъчно до Пеле.

„Бях при него на 21 декември. Беше много спокоен, поговорихме си малко, но вече разбрах, че усеща, знае, че ще си тръгне. Той беше много верен, каза: „Всичко е в ръцете на Господ“. И аз му казах: „Вярно е, той знае кога е дошло времето“, обяви Мария Лусия пред бразилската преса, цитирана от News.ro.

Бразилската легенда си отиде на 82 години, но неговата майка Селесте Арантес е на 100 години и дори не знаеше, че синът й е починал. Близките й не й съобщават новината, за да не се отрази това на здравето й, а и предвид преклонната й възраст тя трудно разбира какво се случва около нея.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pelé (@pele)

„Тя е в свой собствен малък свят“, казва дъщеря й.

Погребалната процесия, която ще пресече улиците на Сантос до гробището, обаче ще мине пред къщата й.

Доня Селесте, както я наричат в Бразилия, е на 17, когато ражда най-големия си син на 23 октомври 1940 г., без да подозира, че той ще стане за мнозина най-великият футболист в историята.

„Още от дете тя ме научи на стойността на любовта и мира. Имам над 100 причини да съм благодарен, че съм неин син. С голяма емоция споделям тези снимки с вас, за да отпразнуваме този ден. Благодаря за всичките тези дни, прекарани до теб, мамо“, написа Пеле в профила си в Instagram на 100-ия рожден ден на Доня Селесте.

Advertisement