Малко недоносено бебе победило коронавируса и може да се прибере у дома

Малко недоносено бебе победило коронавируса и може да се прибере у дома

На фона на пандемията от коронавирус изглежда, че всеки ден се сипят разочароващи новини. Затова е важно да обърнем внимание на проблясъците на светлината в този мрак.

Бебето Пейтън се родила преждевременно с тегло от само 1,5 кг. На възраст от три седмици й била поставена диагноза COVID-19.

Майка й Трейси Магуайър казва, че момичето започнало да проявява симптоми от първите дни – хрема и кашлица. След анализ станало ясно, че Пейтън е заразена с коронавирус.

„Казаха ми:„ Всичко ще бъде наред с нея, не се паникьосвайте, но тя има положителен резултат за коронавирус. “ Явно докторът се опитваше да ме успокои, но аз ридаех.

Въпреки че се чувстваше нормално, аз продължавах да се чудя: кога се е заразила с вируса? Как ще се справи с него, ако е толкова мъничка? Непознатото ме уплаши – казва Трейси.

На Пейтън били предписани стероиди за укрепване на белите дробове, а медицинските сестри й предоставили постоянни грижи, за да се справи с болестта.

Трейси току-що започна да се съвзема след цезарово сечение, когато й казали, че ще трябва да я изолират от детето за 14 дни.

„Помолих доктора по телефона да ме остави да бъда до нея. Колкото и да се грижат за нея, аз все пак съм й майка. Дори да се е разболяла, аз все пак исках да бъда с нея ”, казва Трейси.

В крайна сметка лекарите позволили на Трейси да остане, но съпругът й Адриан трябвало да се върне у дома и да се изолира без възможност дори да види новородената си дъщеря.

За щастие Пейтън преодоляла болестта и се оправила. Тя и Трейси били изписани от болницата по-рано тази седмица. И двете се справят добре.

Трейси възхвалява медицинските сестри, които са й помогнали през най-трудния период от живота й.

бебе-коронавирус

„Те вършат напълно нереална работа – рискуват живота си, за да хранят и успокояват бебето, без да свалят защитните си костюми.

Това е невероятно, дори не можете да си представите колко съм им благодарна. Пейтън е най-ценното нещо, което имам в целия свят, и им поверих да се грижат за нея.

Искам да призова всички притеснени майки: доверете се на сестрите.“

Advertisement