В зоопарка майка показва бебето си на горила. Реакцията на животното смайва (видео)

В зоопарка майка показва бебето си на горила. Реакцията на животното трогва (видео)
Източник: YOUTUBE

Не всеки знае, че горилите са прекрасни родителие се грижат заедно за малките, а случаите на изоставяне на бебета от майките са изключително редки. Освен това те се отнасят доста нежно и към чуждите бебета. Дори да не са маймуни.

Жителката на американския щат Мейн Емелин Остин успяла лично да се увери в специалното отношение на приматите към децата по време на посещение в зоопарка Франклин в Бостън

Жената гледала маймуните, докато кърмела сина си Каньон. Тя вдигнала бебето до стъклото, за да може то да види по-добре горилите. Вярно, момчето нямало голямо желание да ги гледа: то бързо заспало в ръцете на майка си.

Тогава се случило нещо невероятно.

Горилата се заинтересувала от детето, отишла направо до стъклото и започнала да го разглежда. След това започнала да прокарва ръка по стъклото, сякаш галела „човешкото дете“ по главата.

Емелин била поразена от любящия поглед, който маймуната отправила към сина й – той казвал много. От време на време тя поглеждала към Емелин, сякаш се опитвала да й каже нещо без думи.

Както се оказало по-късно, името на тази горила е Кики. Съвсем наскоро тя самата родила бебе, което било кръстено Пабло. Кики била много нежна майка. Тя веднага приела бебето и го обградила с грижи.

Нежното запознанство било заснето на видео: „Когато влязох в зоологическата градина през онзи ден, никога не съм предполагала, че ще имам такова изживяване. „Беше толкова прекрасно, бях на седмото небе!“

Тази невероятна комуникация между двете майки и детто станала популярна в YouTube и има милиони гледания.

Никой не знае за какво точно си е мислила маймуната, гледайки чуждото дете, но тази рядка гледка не остави никого безразличен.

Advertisement