4-годишно момиче смайва, като говори гладко на 7 езика (видео)

4-годишно момиче смайва, като говори гладко на 7 езика (видео)
Скрийншот: YouTube

Всеки от нас, когато е бил на 4 години, тепърва се е учел да говори добре и да попълва речниковия си запас.

През 2016 година Бела Девяткина е на 4 години  – възраст, в която повечето деца тепърва започват да схващат самата реч. Но по това време момичето, родом от Москва, може да говори не един, а седем езика. Всички с впечатляваща гладкост.

Тя говори руски, английски, испански, френски, немски, мандарин и арабски.

Бела се появила в руска телевизионна програма, за да покаже уменията си на полиглот. По време на презентацията очарователното момиченце преминава от език на език, отговаряйки на въпроси, зададени й на различни езици от седем различни възрастни, всеки от които представлява един от езиците, които говори младата Бела.

4-годишната девойка с лекота говори на руски, английски, немски, испански, френски, китайски и арабски!

Вижте видеоклипа, показващ невероятните умения на детето:

Като всички 4-годишни деца, Бела е много сладка на сцената и все още говори с невинността на малко дете. А владеенето на такива разнообразни езици показва талант далеч отвъд годините й.

Майката на Бела Юлия казва, че дъщеря й учи различни езици още от раждането си и че е започнала с руски и английски. Юлия вярва, че дъщеря й е успяла да научи другите езици от бавачки, които са говорили на майчиния си език.

Какво става с Бела днес?

Днес удивителното момиче е вече на 10 години. Тя има собствен канал в Youtube, в който демонстрира полиглотските си заложби. Донякъде очаквано, с течение на годините Бела е усвоила още няколко езика.

В последния клип, качен в профила й, тя изнася мотивираща реч на 9 езика на церемонията по връчването на наградите GCP 2022 в Дубай. Тези награди отличават 100 млади таланти за техните постижения в науката, изкуствата, музиката, танца, писането, актьорството, развлеченията, спорт и други дейности.

Advertisement