Отидохме до родилното да приберем новородената ни дъщеря, а си тръгнахме с цели три бебета

Отидохме до родилното да приберем новородената ни дъщеря, а си тръгнахме с цели три бебета
Изображение от rawpixel.com on Freepik

Наскоро жена ми Диана роди за втори път. Имаме син на три години, а този път отидохме до родилния дом, за да вземем дъщеря си.

За щастие раждането мина леко, жена ми вече не се притесняваше, защото знаеше какво да очаква. Когато чу първия плач на бебето, тя се усмихна толкова радостно, че акушерката не можа да сдържи радостта си: „Ех, да можехме всички да раждаме така!“

Поздравиха ме за раждането на дъщеря ми и ме изпратиха у дома със списък какво да донеса утре.

Но когато на следващия ден дойдох при жена ми, видях три бебета в стаята й! Виждайки изненаданите ми очи, Даяна се засмя тихо и ми каза какво става.

Вчера в патологията младо момиче родило за първи път. Родили се близначки, леко недоносени, но доста здрави.

Това момиче било настанено в същото отделение като жена ми и тъй като тя или нямала достатъчно мляко, или не искала да кърми, моята Диана се съгласила да храни и дъщерите си. За щастие имала много кърма, така че всички деца били нахранени и спокойни.

На другия ден станах свидетел на ситуация, която ме шокира до дъното. При родилката на близнаците дойде майка й.

Жените говореха за нещо много дълго, родилката изглеждаше потисната, понякога дори плачеше. Дойдоха лекари, дори началникът на отделението, всички отделения бяха притеснени за новородените момичета – майка им написа отказ – пътят им водеше в сиропиталището.

Никой не успя да убеди момичето да не оставя дъщерите си на произвола на съдбата, тя опакова нещата си и до вечерта напусна болницата без децата.

Даяна продължи да храни момичетата, а аз всеки ден идвах да ги посещавам и не спирах да се възхищавам на жена си, не можех да спра да мечтая колко прекрасно би било да имаш голямо семейство – син и три дъщери!

Един ден най-накрая реших да споделя мислите си със съпругата си и се оказа, че тя самата искала да ми предложи да поемем попечителството над изоставените момичета, защото беше свикнала с тях.

Въпреки факта, че малките близнаци вече бяха регистрирани в сиропиталището, началникът на родилния дом ни направи отстъпки, изтегли вече готовите документи и се погрижи с жена ми да получим разрешение да поемем попечителството над момичетата веднага възможен.

Ето как отидохме в родилния дом, за да вземем сестричката на големия ни син, а докарахме вкъщи цели три момичета! Винаги съм мечтал да имам щастливо голямо семейство и сега съм убеден, че мечтите се сбъдват.

Advertisement