Дъщерята на „Ловеца на крокодили“ с трогателни думи за покойния си баща

Дъщерята на
Instagram/Bindiirwin

Тази година ще бъдат отбелязани 17 години от смъртта на един от най-големите любители на животните и природата, които светът някога е виждал, великият Стив Ъруин – „Ловеца на крокодили“.

Ъруин почина през 2006 г., оставяйки света да скърби за загубата му. По време на снимките на Големия бариерен риф, Австралия, Стив беше прободен през гърдите от скат.

„Имаше проблеми с дишането. Дори ако бяхме успели да го закараме в спешно отделение в този момент, вероятно нямаше да успеем да го спасим, защото увреждането на сърцето му беше огромно“, каза Джъстин Лайън, подводен оператор и близък приятел на Стив пред австралийската телевизия Network Ten.

Чрез страстта си и удивителни видеа и документални филми за невероятни животински видове, той накара милиони да погледнат на природата и създанията, живеещи в дивата природа и океаните, по нов начин. И сега неговите деца следват стъпките му и продължават мисията му по най-добрия начин.

Дъщеря му Бинди Ъруин и синът му Робърт Ъруин, заедно с майка си Тери, работят като пазачи в зоологически градини в Австралия и участват в опазването и популяризирането и защитата на животните.

На 22 февруари Стив Ъруин щеше да навърши 61 години. Дъщеря му Бинди сподели трогателно послание в чест на покойния си баща.

„Честит рожден ден, татко. Благодаря ти, че ми вдъхна любов към всички видове, кураж да следвам сърцето си и решителност да променям света за дивата природа и дивите места“, написа тя. „Твоето наследство продължава да живее и светът е променен завинаги заради твоята отдаденост на опазването. Мама, Робърт и аз много те обичаме и ми липсваш толкова много.”

Освен трогателните думи, Бинди публикува снимка на Стив и себе си на много млада възраст.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bindi Irwin (@bindisueirwin)

 

Очаквано, много от феновете на това известно семейство заляха снимката с коментари.

„Баща ви беше подарък за света и неговото наследство продължава с вас и вашето красиво семейство!“ написа потребител.

„Най-сладката снимка, кара ме да плача. Сигурен съм, че той е толкова горд с момиченцето си и колко добра майка и човек сте! Честит рожден ден на скъпия ти татко“, добави друг.

Когато баща й почина, Бинди беше само на 8 години, но любовта към животните, която той вдъхна в нея, остава за цял живот.

Advertisement