Великият Робин Уилямс разсмива тъжната горила Коко за пръв път след 6 месеца (видео)

Великият Робин Уилямс разсмива тъжната горила Коко за пръв път след 6 месеца (видео)
Скрийншот: YouTube/kokoflix

Коко е много известна горила в САЩ, която умира през 2018 г. Тя беше една от малкото маймуни, които можеха да общуват с помощта на езика на знаците на горилата, модифицирана версия на американския жестомимичен език.

След изследователска програма на Станфордския университет става ясно, че  знае около 1000 знака от американския език на немите и е способна звуково да възприеме около 2000 английски думи.

Но тя стана още по-популярна, след като се сприятели с човека, който винаги ще бъде запомнен не само като един от най-великите актьори на всички времена, но и като невероятно благороден човек – става въпрос за Робин Уилямс.

Първата среща между Коко и Робин, която по-късно се превръща в специално приятелство, се състояла през 2001 г.

Говорейки за уникалната възможност да бъда около Коко, покойният Робин казва: „Наскоро имах променящо ума преживяване, общувайки с горила. Тя се казва Коко.“

Робин научил, че Коко е опустошена и депресирана, след като неин приятел починал, така че той знаел, че може да промени по някакъв начин живота й и бил прав.

Шест месеца след като загубила приятеля си от детството, Коко се засмива за първи път, точно когато среща Робин Уилямс.

Видеото от срещата на двамата е невероятно. Те се споглеждат и сядат един до друг, държат се за ръце и се смеят.

„Забележете, че Робин накара Коко да се усмихне – нещо, което тя не беше правила повече от шест месеца, откакто нейният спътник от детството, Майкъл, горила, почина на 27-годишна възраст“, казва Франсин Патерсън, гледачът на Коко.

Всеки може да каже, че се е забавлявал и е оказал огромно влияние върху другия Коко пробва очилата на Робин и „открадва“ портфейла му.

„Способността на Робин просто да „мотае“ с Коко, една горила, и за минути да стане един от най-близките й приятели, беше необикновена и незабравима“, казва Патерсън. „Но Робин не само развесели Коко, ефектът беше взаимен и Робин изглеждаше преобразен.“

„Споделихме нещо необикновено – смях. Коко разбира говорим английски и използва над 1000 думи, за да сподели чувствата и мислите си за ежедневните събития, живота, любовта, дори смъртта“, казва тогава Робин Уилямс.

Коко е родена в зоологическата градина в Сан Франциско и прекарва целия си живот сред хората, които обича. Нейните гледачи съобщиха, че когато е чула за трагичната смърт на Робин, тя е дала знак за „плач“.

Коко наистина беше много специално животно. Експертите, които са работили с нея, казват, че нейната интелигентност съответства на тази на 3-годишно дете.

Коко умира през 2018 г. на 46-годишна възраст. Робин Уилямс пък се самоуби през 2014 година, заради тежка болест.

Advertisement