Tя се родила 14 седмици по-рано с тегло от 500 гр. Ще се усмихнете, като я видите днес:

Tя се родила 14 седмици по-рано с тегло от 500 гр. Ще се усмихнете, като я видите днес:
Източник: Rob Beare

Всяко новородено бебе е благословия от Бога, скъпоценно съкровище, което подновява вярата ни във всичко, което е добродетелно.

Моментът, в който жената забременее, обикновено е причина за радостно празнуване, време, когато цялото семейство може с нетърпение да очаква да прегърне новия живот и да си представи обещаващото бъдеще.

Но раждането на бебе може да бъде изпълнено с несигурност и рискове, въпреки напредъка на съвременната наука.

Историята на малката Тру Уенди Беър е наистина забележителна. Появявайки се на бял свят 14 седмици по-рано и тежаща само 1 паунд (453 гр.), тя се изправила пред предизвикателна битка още в началото на своето пътуване.

11 дни след раждането майката на Тру най-накрая имала възможност да прегърне новороденото си. Отдадеността на екипа на Кралската колумбийска болница в Ню Уестминстър, Канада, изиграла решаваща роля за нарастващата устойчивост на Тру.

Тру Уенди Беър
Източник: Rob Beare

Въпреки това пътуването й далеч не било стигнало до края си.

Тру се разболяла и прекарала няколко седмици в инкубатор, който изиграл жизненоважна роля за запазването на живота й. На 54-ия ден баща й най-накрая имал шанса да я прегърне, ценейки всеки един момент от тяхната гушкане.

Тру срещнала различни предизвикателства по пътя си, но постепенно започнала да показва признаци на напредък. На 71-ия ден тя преминала от кувьоз в креватче, като това било символ на нейната неудържима решимост да преодолее всички препятствия по пътя си.

На 90-ия ден това смело младо момиче направило преход към кислород с нисък поток, отбелязвайки значителна повратна точка в нейния път към възстановяването и проправяйки пътя за по-нататъшен напредък.

След като издържала тежкия и изпълнен с предизвикателства период от четири месеца в болницата, Тру в крайна сметка била изписана и можела да се прибере у дома.

По време на престоя си тя се изправила пред многобройни препятствия, включително два случая на некротизиращ ентероколит, два кръвни съсирека, хронично белодробно заболяване, MRSA инфекция, ретинопатия, две инфекции на кръвта (една от които довела до сепсис), вроден сърдечен дефект и общо седем кръвопреливания.

Тру се сблъсква със значителни предизвикателства в началото на живота си, а нейната история е много повече от вдъхновяваща.

Тру Уенди беър
Източник: Facebook / Chantal Beare

Днес тя е процъфтяващо малко дете и горда по-голяма сестра, благодарение на непоклатимата решителност на онези, които са се борили за нея.

Просто се вгледайте в тези очарователни пухкави бузи, тази лъчезарна усмивка и тези завладяващи, очарователни очи.

За щастие изглежда, че всичко е минало гладко и сегамомичето расте нормално. В момента Тру е на повече от 3 години, води здравословен и пълноценен живот, изпълнен с щастие и радост.

Нека животът й бъде изпълнен с безкрайно щастие и безкраен успех в бъдеще.

Advertisement