Масажът само на една точка помага за запазване и подобряване на зрението на всяка възраст!

Масажирането само на една точка помага за запазване и подобряване на зрението на всяка възраст!

Днес ще говорим за точка на лицето ни, която ни помага за съхраняване и дори възстановяване на зрението.

Точката се нарича Ней Цзин Мин. Намира се до точката Цзин Мин, която е в пресечната точка на три меридиана: канала на пикочния мехур, тънките черва и стомашния канал.

В превод от китайски Цзин означава очи, а Мин означава просветление. Самият превод говори много.

Точката Ней Дзин Мин се отнася към извънмеридианните, тоест не се намира на нито един от меридианите. Ето защо точката рядко се споменава в Атласите по акупунктура. Но знанията за нея се предават в Китай от уста на уста.

Разположение на точката

Точката се намира точно над точката Цзин Мин, ето защо има подобно име. Намира се между очната ябълка и орбиталната кост.

Намерете началната точка на веждата си. Поставете палеца си там и внимателно го преместете „по-дълбоко“ в окото, плъзгайки се по протежение на кухината. При правилно придвижване се усеща малка издатина върху орбиталната кост. Това е точката Ней Цзин Мин.

Точката е разположена симетрично, отдясно и отляво. И трябва да им въздействате едновременно. Очите трябва да са затворени.

точката Ней Цзин Мин

Техника на изпълнение

Можете да масажирате с възглавничките на палците или с изпъкналите кости на свитите показалци. Натискащото движение е навътре и нагоре.

Внимание! Мястото е много болезнено. Смята се, че ако не изпитвате болка, значи точката не е открита. Болката по време на масаж ще се появи в цялата очна ябълка.

Масажът е с продължителност до 1-2 минути. Препоръчително е да натиснете за 5-10 секунди. И да отслабите натиска за 5-10 секунди. Цикълът се повтаря 10 пъти.

Смята се, че масажирането на точката не може да навреди, това е много безопасна и ефективна техника. Невъзможно е да навредите на окото, тъй като няма да засегнете самото око, а орбиталната кост.

Резултат от масажа на точката

При въздействие ще се подобри остротата на зрението, подуването и зачервяването ще изчезнат. Идеално е за тези, които страдат от сухи очи, тъй като насърчава естественото, почистващо сълзене. Масажирането на точката е много полезно при работа с компютър, умора на очите или замъгляване.

Използвайте хиляди години опит в полза на вашето здраве!

Бъдете здрави!

Advertisement