Майка се шокирала, след като дъщеря й се парализирала. Лекарят открил причината в косата

Майка се шокирала, след като дъщеря й се парализирала. Лекарят открил причината в косата (видео)
Източник: Amanda Lewis/Facebook

Съпрузите Аманда и Ланц Люис един ден забелязали странности в поведението на дъщеря си Евелин. Променила се походката й, момичето се спъвало и падало. По-късно тя съвсем отказала да върви.

След вечерното къпане момичето можело да бъде облечено в пижама само като преди това сядала на леглото. Евелин не можела да стои на краката си. Детето стана толкова неспокойно, че майката трябвало да остане с дъщеря си за цялата нощ.

На сутринта състоянието се влошило. Евелина не можела да ходи и можела само да пълзи на колене. Не можела да се изправи и да вдигне ръцете си.

 

Тя заснела видеото, за да го покаже на членовете на семейството си в случай, че успеят да помогнат на Евелин преди да отидат в отдела за спешна помощ. Никой обаче не знаел какво му има на момичето.

Закарали детето в болницата. Двойката имала късмет: лекарят в чакалнята вече бил срещал подобни симптоми при деца.

„Лекарят каза, че през последните 15 години е виждал същите симптоми при 7-8 деца на възрастта на нашето дете. Вероятно Евелина е ухапана от кърлеж. Те прегледаха внимателно тялото и откриха виновника в косата на главата “, написа Аманда във Фейсбук.

В болницата Евелина била диагностицирана с кърлежова парализа в болницата. Заболяването се среща при деца под 10-годишна възраст. При продължително засмукване слюнчените жлези на кърлежа отделят токсин в кръвта, което води до парализа.

При ненавременна помощ в 10-12% от случаите е възможен фатален изход.

Аманда споделила историята в социалните медии, за да предупреди другите родители за симптомите на това състояние.

„Радвам се, че ситуацията се оправи толкова бързо и дъщеря ми не се влоши“, написа щастливата майка.

Advertisement