Бившият и най-добрата ми приятелка се женят, поканиха ме на сватбата си. Отидох, но не сама

момиче прозорец
Източник: Unsplash

Героинята на днешната история решила да изненада бившия си приятел на сватбата му. Той сам поканил момичето. Галя можела просто да откаже, но желанието за отмъщение надделяло. Ето как го направила:

Сватбеният сюрприз

Личният живот на Галя винаги е бил много труден. Тя се разделила с първия си приятел, защото той й изневерил. Вторият отишъл да учи в чужбина, а третият осъзнал, че просто няма нужда от сериозна връзка. Момичето вече не се надявало да срещне мъжа за нея, докато не се запознала с Иван.

Тя се чувствала истински щастлива до него. Той бил различен от останалите момчета в нейното обкръжение. Чувствителен и внимателен, младият мъж посвещавал почти всяка свободна минута на Галя. Мечтаещото момиче си представило как ще се омъжи за Иван и след това ще роди детето му. Всичко било като по филмите!

Но реалността се оказала по-прозаична. След шест месеца романтична връзка Галя започнала да забелязва, че поведението на Иван се е променило. Това се случило почти веднага след като момичето запознало момчето с най-добрата си приятелка Наталия.

Интересно е, че и общуването помежду им се променило. Наталия започнала да бъде потайна, а след това не издържала и признала всичко: „Галя, прости ми! Не знам как стана. Но твоят Иван не ми излиза от главата. Никога не ми се е случвало преди“. 

Галина онемяла. Тя не разбирала какво се случва. Затова веднага отишла при Иван и  устроила скандал. Той призна, че Наталия наистина започнала да му пише. Но хей, това не означава нищо.

„Не ми говори врели-некипели! Всичко свърши между нас “, извикало през сълзи горкото момиче. Тя спря да общува както с момчето, така и с приятелката си. И няколко месеца по-късно разбрала, че Иван и Наталия са се събрали.

Колко болезнено билот ова за младото сърце! Но такъв е животът и трябва да продължим напред. Галя тъкмо била започнала да се възстановява, когато съдбата й поднесла поредното изпитание.

Неочакван обрат

Тя получила покана за сватба от бившия си приятел Иван и бившата най-добра приятелка Наталия. Сълзите потекликато река. Наистина ли са толкова жестоки, помислила си Галя. Ясно било, че тази покана е пореден опит за подигравка с нещастното момиче.

Галя дълго мислела какво да прави. Искала да им отмъсти, че се осмелили да предприемат такава стъпка. Героинята решила да направи изненада за сватбата на бившия. Но как? По това време момичето нямало гадже. А искала именно да покаже колко щастлива е вече.

Тогава на Галя й хрумнала безумна мисъл. Тя решила да използва собственото им оъриже срещу тях. Иван имал по-голям брат, с когото Галя винаги е била в добри отношения.

Тя решила да се срещне с него и да го убеди да я придружи на сватбата. По-точно да изиграе ролята на нейн любовник. Милен бил запален ерген. И хич не се разбирал с брат си. Така че лесно би се съгласил на това предложение.

Милен изслушал внимателно Галя. Спомнил си колко грозно бил постъпил по-малкият му брат с това момиче. И решил, че сценка на сватбата е страхотна идея. Той по принцип не трябвало да прави нищо. Само да се разхожда с Галя под ръка и от време на време я да я прегръща през кръста.

Сватбата

Когато видели с кого Галя дошла на сватбата, Иван и Наталия зяпнали от изненада. Гневът се виждал в очите на младоженеца. Той никога не е бил близък с брат си. Но Иван дори не можел да си представи, че Милен ще скрие факта, че се среща с бившата му приятелка!

Цяла вечер Галя прекарала в приятната компания на Милен. И неусетно започнала да го гледа по друг начин. Той изобщо не приличал на брат си. Бил улегнал човек с далновидни планове и огромни амбиции. Галя определено харесвала Милен.

Но още по-изненадващо е, че и Милен харесал момичето. В края на вечерта той я гушнал вече не за да ядоса брат си, а просто защото искал да я накара да се почувства приятно.

След сватбата двамата продължили да си общуват. Момичето не знаело докъде ще доведе това. Но изглежда тя започва да се влюбва в Милен. Колко непредсказуем е животът!

На какво ни учи тази история?

Животът е непредвидим, така е! И понякога се убеждавате в това едва когато попаднете в подобна ситуация. Бившият приятел и приятелката на Галина искали да се подиграят на горкото момиче. Но в крайна сметка тя ги победила и билаа възнаградена.

Advertisement