Той заплашвал да я убие и я държал под ключ. Тогава тя оставила таен код в поръчката за пица

Той заплашвал да я убие и я държал под ключ. Тогава тя оставила таен код в поръчката си за пица

Ситуацията бързо се превръщала в кошмар.

Майката на три деца Черил Тредуей стояла лице в лице с разярения си приятел – и животът й висял на косъм. Приятелят й бил на метамфетамин, държал нож в ръката си и заплашвал да я убие.

Часове наред Черил и децата й били заложници в собствения си дом. Те нямали начин да се свържат с външния свят и нямало как да избягат от дома си в Ейвън Парк, Флорида.

Докато на Черил не й хрумнала идея.

Черил Тредуей била почти парализирана от страх, но знаела, че трябва да заведе децата си на безопасно място.

След няколко напрегнати часа, които ескалирали до момент, в която приятелят й заплашил да я намушка, Шерил успяла да го убеди, че децата й трябва да ядат. За щастие той се успокоил за момент и я оставил да използва телефона, за да поръча пица в приложението Pizza Hut.

Но това, което приятелят на Шерил не знаел, било, че когато тя поръчала пица с пеперони за децата си, тя направила и последен отчаян опит да спаси своя живот и този на децата си. 

Черил тайно оставила съобщение со персонала на Pizza Hut.

В горната част на поръчката тя написала: „Моля, помогнете. Изпратете ми 911.“

А в полето за коментар тя също така успяла да напише: „911 помощ за заложници!“

Когато служителите на ресторанта видели апела на Шерил за помощ, веднага разбрали колко сериозна е ситуацията.

Грабнали телефона и се обадили на спешна помощ.

Скоро полицията пристигнала на място. Първоначално гаджето на Черил отказал да напусне къщата, но след 20 минути полицията успяла да го успокои и да го арестува.

Черил Тредуей
Майката Черил реагирала много съобразително. Източник: Facebook/ Cheryl Treadway

Семейството най-накрая било ескортирано на безопасно място и за щастие никой не бил ранен. Въпреки това, ако не била умната идея на Черил, бързата реакция на персонала на пицарията и спасителните усилия на полицията, историята можела да завърши по съвсем различен начин.

„Тук съм от 28 години и никога не съм виждал нещо подобно“, казва мениджърът на ресторанта Кенди Хамилтън.

Въпреки че е изключително рядко за Pizza Hut да получават съобщения като това по свои поръчки, домашното насилие не е необичайно.

Според Националната коалиция срещу домашното насилие в Съединените щати, „Средно близо 20 души на минута са физически малтретирани от интимния си партньор в Съединените щати. За една година това се равнява на повече от 10 милиона жени и мъже.“

Да действаш рационално, докато животът ти е заложен на карта, далеч не е лесно, което прави действието на Черил още по-впечатляващо.

Advertisement