Мъж с ръст 84 см: кой изпълняваше ролята на Алф в сериала

Мъж с ръст 84 см: кой изпълняваше ролята на Алф в сериала

Популярният у нас сериал „Алф“ излиза на екран през 1986 г., а зрителите са във възторг от милото извънземно Алф. Малцина фенове знаят обаче кой актьор е изиграл инопланетянина.

Първи изпълнител на ролята е бил унгарският цирков артист Михай Месарош – Мичу, чийто ръст е бил едва 84 см.

Именно той се показвал в кадър, когато показвали персонажа в цял ръст. По това време Михай е известен цирков артист с представления в цял свят. И именно таз версия на героя беше най-забавната – той приличаше на малък рошав хуманоид с тесни рамене и огромни лапи.

Михай Месарош

В цял ръст Алф тичаше след котката на име Лъки и като цяло правеше всичко смешно и беше много популярен – на върха, във втория сезон, почти 19 милиона души гледаха всеки епизод на шоуто.

Успехът на Алфа обаче имал малък ефект върху популярността на Месарош. Името му било споменато в надписите сред асистентите на главния кукловод и публиката нямала причина да изтъкне „най-малкия човек на Земята“ по никакъв начин.

Самият актьор, след като завърши работата по Алфа, заживя обичайния си живот. Няколко пъти се появява в телевизионни проекти, участва в цирка. Той стана близък приятел на Майкъл Джексън и многократно посещаваше имението му Невърленд, а кралят на попа много пъти гледаше циркови представления с негово участие.

Михай Месарош почина през 2016 година след усложнения от инсулт на 77-годишна възраст.

Advertisement