Жена от Кръстова гора: Излекувах се от рак на това чудодейно място

Жена от Кръстова гора: Излекувах се от рак на това чудодейно място
Скрийншот: NOVA

Всяка година в навечерието на Кръстовден хиляди вярващи се стичат от цялата страна край манастира „Света Троица“ в Кръстова гора в Родопите. Там се пази частица от чудотворния кръст, затова и мястото е чудодейно и свещено.

Смята се, че в нощта срещу Кръстовден Небето се отваря за вярващите и желанията им се сбъдват.

Не са единични случаите, когато вярващи споделят, че са преживели истинско чудо след посещението си на Кръстова гора. 

Всеки мирянин идва тук със своята молитва и вярата, че молбите му ще бъдат чути.

Всяка година в новинарските репортажи на Кръстовден виждаме хора, които с възторг споделят, че на Кръстова гора витае специална енергия, която не може да се опише с думи. Някои пък споделят, че благодарение на това място и на молитвите си са се изцелили от тежки болести. 

Една от тях е Мария Великова. Преди години тя чува най-тежката диагноза – рак. Но по думите й благодарение на лечебното място е успяла да се излекува.

„Започнах да ходя по лекари – операции, лъчетерапии..“ казва жената пред Nova и добавя: „Всяка година идвам да черпя енергия. Тук ми е много добре. И съм жива и здрава вече 16 години“.

„За първи път дойдохме тук през 2003 година“, споделя жената. Тогава тя получила кръвоизлив и разбрала за диагнозата рак. „Решихме да се качим точно на 13, за да запалим свещичка и да си тръгнем.“

Времето било лошо, всичко било покрито с мъгла. Мария влязла в църквата със съпруга си. „Чувахме само пеенето, нищо не се виждаше. В един момент някаква сила освети цялата църква, всичко грейна. Както имаше мъгла, се появи даже луната“.

Оттогава Мария всяка година посещава Кръстова гора, където се зарежда с необикновена енергия.

„Благодатта на това място се дължи на парчето кръст, което е заровено в тази местност“, разяснява отец Серафим. „Тук Бог е постоянно с нас“.

Вярвайте в чудеса и се молете! 

Advertisement