Тя била прикована 35 г. на легло, заради нещо, което през цялото време живяло в дома й

Тя била прикована 35 г. на легло, заради нещо, което през цялото време живяло в дома й
Източник: Instagram/she_walks_softly Image by ilovehz on Freepik

Художничката Дана Анхалт от Ню Йорк израства като болнаво дете. A с годините състоянието й само се влошава. До 37-годишна възраст тя практически не можела да ходи без чужда помощ и трудно използвала ръцете си. Теглото й постоянно варирало около 30 килограма.

„Бях измъчвана от ужасна болка в ставите си“, пише Анхалт. — А списъкът със симптомите може да бъде написан на четири листа хартия. Вътрешните ми органи буквално бавно умираха, избледнявах, постоянно припадах.”

Лекарите се борили с мистериозното заболяване на жената, опитвайки се да й помогнат да идентифицира причините.

Диагностицирали й:

общ променлив (променлив) имунен дефицит;

· лаймска болест или кърлежова борелиоза;

синдром на системен възпалителен отговор;

алергичен остър коронарен синдром.

Но нищо не помогнало. Безкрайни тестове, безполезно лечение, а момичето продължавало да страда.

Едва когато семейството забелязва миризма на мухъл от мазето си, те осъзнали, че апартаментът им е заразен с отровна черна плесен.

Дана е живяла през целия си живот в къща, заразена с черна плесен. И тази плесен я заразила.

Но проблемът бил, че тялото на Анхалт имало някои генетични мутации, които не позволили на оборудването да открие паразитното вещество по-рано.

Едва след провеждането на няколко генетични теста, лекарите уверено посочили виновника за проблемите на Дана. „Генетичното изследване беше трудно за гледане, но беше и едно от най-доказателните неща, които някога съм виждал. Изведнъж десетилетията от моя опит придобиха смисъл.“ — споделил лекарят, направил анализа на жената.

Дана пък казала: „Прекарах всичките 37 години от живота си бавно отровена отвътре навън.

„Генетичното изследване беше трудно за гледане, но беше и едно от най-доказателните неща, които някога съм виждал. Изведнъж десетилетията от моя опит придобиха смисъл.“

Дана се разболя;а за първи път, когато на 16 години разви;а монотония, което имало дълготраен ефект върху нейното здраве.

Тя казва: „Когато бях дете боледувах доста често. Измъчвах се от постоянни инфекции на синусите, повтарящи се пристъпи на стрептокок, мигрена, хормонални проблеми и нарастващи стомашно-чревни симптоми.“

Най-често отрицателното въздействие на плесента (която живее в много домове) се проявява под формата на алергии. Въпреки че при хора с респираторни или имунни заболявания последствията може да са по-сериозни. Случаят на Дана е рядък.

За да се предпазите от вредните видове мухъл, е важно да поддържате нормални нива на влажност на закрито, редовно да проветрявате кухните и баните и периодично да ги почиствате с противогъбични средства.

Лекарят, естествено, незабавно посъветвал жената да смени местоживеенето си и дори да остави всичките си предишни неща, тъй като е възможно те също да са заразени.

Advertisement