Сложих растение във всяка стая и от 5 г никой у нас не е боледувал (7 силни растения за дома)

Сложих растение във всяка стая и от 5 г никой у нас не е боледувал (7 силни растения за дома)
Изображение от Freepik

„Е, как успявате изобщо да не се разболеете, когато всички наоколо лежат с температура?“ – една приятелка беше изненадана от нашия „късмет“ точно до момента, в който й разкрих тайната си.

Оттогава семейството й преживява спокойно сезона на настинките и грипа. Всичко е много просто. Просто поставих храст от специално растение във всяка стая.

А в дома ми цари атмосфера без различни вируси и бактерии. Освен това тези растения отделят във въздуха полезни фитонциди. Ето защо, когато идваме от обществено място, където контактът със заразен човек е неизбежен, ние вдишваме въздух, пълен с фитонциди. И всички вируси и бактерии не ни „закачат“.

Благодарение на това вече 5 години никой у нас не е боледувал от простуда

Днес ще ви разкажа за 7 силни растения за дома. Изберете това, което ви подхожда или повече от едно. И ги подредете по стаите. Ще видите колко по-малко семейството ви ще страда от вирусни настинки.

Най-силен е здравецът

Най-мощното растение, което помага да се победят всички вируси без изключение, е здравецът на „баба“. Невзрачно растение, което въпреки това има красиви цветове. Сега се връща на мода. вземете си няколко различни храсти. Непременно го поставете в детската стая и кухнята.

Здравецът може напълно да дезинфекцира въздуха в стаята в рамките на 20 минути. Ето защо винаги ще бъдете под отличен чадър на защита срещу вирусни атаки.

По-слабо е мушкатото

По-красивото мушкато също е полезно, макар и по-маллко. И тук има място за вашето въображение. Можете да закупите кралско мушкато, ангелски очи, лалевидно, сакъзче и т.н.

Можете да направите фитостена изцяло от бръшлянолистно сакъзче. Цъфти много красиво и излъчва изискан аромат, който изпълва стаята с аромат. И предпазва много добре от всички видове вируси и бактерии.

Полезно и вкусно – лимон

Не пропускайте да засадите лимоново дръвче – това е и полезно и вкусно. Първо, всеки цитрусовият плод ефективно филтрира въздуха, изчиствайки го от вируси, бактерии, малки частици прах, формалдехид и други опасни химични съединения.

И второ, лимонът ви позволява да отглеждате свои собствени плодове, богати на витамин С. Освен това е изискана и много подходяща декорация за всяка стая.

Красив, но не става за ядене – каламондин

Друг красавец, който живее у нас е каламондин. Това е цитрусов плод приличащ на миниатюрен портокал.. Красив, но не става за ядене. Плодовете му са кисели и горчиви. Опитайте го веднъж и няма да го искате отново.

Но каламондинът расте бързо. Буквално за една година може да достигне височина от 1,54 – 2 метра. И в същото време храстът елегантно украсява всеки интериор. Непретенциозен и невзискателен в грижите и условията на отглеждане.

Просто му изберете саксия, по-голяма от 10 литра, и го оставете да расте. И пречиства въздуха ви. Той се справя с тази задача много ефективно.

Оригинално – мирта

Оригиналната мирта е растение, което ще направи вашия интериор модерен и съвременен. Но освен това, миртата е способна да унищожи голям брой патогенни щамове на вируси и бактерии, ефективно противодейства на развитието на ракита гъбичките и абсорбира малки частици прах от въздуха.

За да пречистите въздуха в малка стая, е достатъчно само 1 растение.

Парично и полезно – красула

Поставете 2-3 саксии с красула (парично дърво) в стаята на вашето дете. И ще спре да боледува от сезонни настинки.

Незабавна помощ

Какво да направите, ако всички около вас вече са болни, а сезонът на настинките и гриповете неминуемо наближава? И, за късмет, вие нямате нищо от горното в дома си.

Тук имаме нужда от незабавна помощ.

Отидете на разходка в най-близката гора и донесете клони от бор, кедър, ела, смърч, хвойна и др. Всички иглолистни клони, поставени под формата на букети във вода, ефективно ще пречистят въздуха и ще ви предпазят от настинки.

Пожелавам ви здраве и приятни усилия в избора на подходящи растения за озеленяване на вашия интериор.

Advertisement