Приятелка винаги носи по два ореха в чантата. Щом разбрах защо, започнах и аз

Приятелка винаги носи по два ореха в чантата. Щом разбрах защо, започнах и аз
ИЗображение от azerbaijan_stockers on Freepik

Моя приятелка винаги има няколко ореха в чантата си. Един ден не издържах и попитах защо са й.

Както се оказва, няколко ореха в чантата й позволяват да поддържа добро настроение и да гледа положително на живота. Бях изненадана, но реших да проверя.

Сега и аз имам орехи в чантата си, ще ви кажа защо.

Съветът да носите в чантата си идва от източната медицина. Тази малка добавка към съдържанието на чантата е необходима за лесно облекчаване на стреса чрез стимулиране на нервните окончания в дланите.

Често изпитваме стрес и не всеки знае как да се справи с него; обикновените орехи, както се оказва, ни позволяват бързо да преодолеем напрежението и да се отпуснем.

Върху дланите ни има няколко точки, свързани с работата на вътрешните органи. Стимулирането им помага в борбата с болестите и дори с наднорменото тегло.

За да се справите бързо с нервността, вземете няколко орехи в дланта си и започнете да ги въртите в кръг.

От вътрешната страна на дланта, в ямката между сухожилията, има активна точка. Поставете там ореха, натиснете го леко с длан и го движете в кръг.

Според източната медицина състоянието на нашата нервна система не зависи от мозъка, а от функционирането на вътрешните органи.

Алергията живее в белите дробове, сърцето отговаря за ума, а волята се намира в далака. Упражнението с орехите раздразва  нервните окончания, свързани с вътрешните системи, а те от своя страна привеждат ума в ред.

Advertisement