Те се оженили преди 70 години и починали в един ден, през няколко минути…

възрастна-двойка-се-държи-за-ръце
Източник: dailymail

Два живота, преплетени в един. 

В студена зимна нощ 90-годишната Норма Джон Плател и 92-годишният Франсис Ърнест Плател се намирали в една стая в старчески дом. Леглата им били едно до друго за да имат възможност да се държат за ръце.

Същата вечер, по време на поредния си обход, медицинската сестра погледнала в стаята на семейство Плател и открила, че и двамата не спят, а просто лежат със затворени очи. Норма била неспокойна, а Франсис дишал тежко.

Когато сестрата минала още веднъж след 10 минути, разбрала, че и двамата не дишат. Лекарите не успели да определят с точност времето на смъртта на двамата съпрузи, затова в документите посочили еднакви данни.

Преди 3 години жената била диагностицирана с болестта Алцхаймер, която прогресирала силно. В послендната година тя загубила всичките си жизнени сили и практически спряла да говори. Нейните последни думи били „Моят мъж“.

Франсис правел всичко възможно, за да се грижи за любимата си, но, въпреки помощта на болногледачите, му било трудно да я гледа. Тогава се наложило мъжът да изпрати жена си в дом за стари хора.

Той идвал всеки ден при нея и прекарвали времето си заедно. Съпрузите обядвали заедно, гледали телевизия на малкия диван в стаята за отдих и през цялото време се държали за ръце. Норма често заспивала на рамото на мъжа си.

Когато Франсис паднал и си чупил бедро, го настанили в същия дом. По някакъв непонятен начин, въпреки слабоумието си, Норма го познала. Ако той отказвал да яде, тя също отказвала. Ако той отказвал вода, тя също отказвала. Тя подражавала на поведението му. Някои наричат това „туининг“ – когато две съзнания са идеално настроени едно към друго.

За първи път те се запознали на танци. Норма носела дълга бледосиня рокля, а в разпуснатата си кестенява коса имало стръкче жасмин. Франсис я помислил за кино звезда. За да купи венчални халки, му се наложило да продаде мотоциклета си.

възрастни-влюбени

Някои казват, че децата на влюбените са сираци. Но не и в този случай. Те винаги са показвали голяма любов към трите си деца – синовете Майкъл, Камерън и дъщерята аманда, както и към петте си внуци.

От деня на сватбата си до последния си ден те били щастливи, намирайки се един до друг, и се надявали да доживеят до своята платинена годишнина.

Живели задружно и починали в един ден… Това определено е благословия за всяка двойка!

Advertisement