През 1979 г. Вячеслав Тихонов, изиграл Щирлиц, посетил Ванга. Тя познала целия му живот…

През 1979 г. Вячеслав Тихонов, изиграл Щирлиц, посетил Ванга. Тя познала целия му живот...
Екатерина Градова и Вячеслав Тихонов в "Седемнайсет мига от пролетта" / Източник: Мосфилм

Вячеслав Тихонов е голям руски театрален и кино актьор. В България той е най-известен с ролята си в сериала „Седемнайсет мига от пролетта“, където изигра съветския шпионин, работещ в нацистка Германия – Щирлиц.

А знаете ли, че през 1979 г. Вячеслав Тихонов посетил баба Ванга? Славата на пророчицата се носеше из пределите на Съветския съюз и аткьорът също решил да узнае какво му е приготвила съдбата.

За тази среща той е разказвал лично. Ето как протекла тя:

Той си спомня как в началото се чудел какъв подарък да даде на пророчицата и не можал да измисли нищо по-добро от това да купи бутилка водка. Все пак е „руски сувенир“, ценен от чуждестранните туристи.

Ванга му казала, че водката ще донесе много мъка на семейството на актьора.

С това тя предсказала краткия живот на сина му Владимир, който беше унищожен от алкохолната си зависимост. Алкохолът също допринесъл за раздора между Тихонов и втората му съпруга. От ревност тя започнала да пие алкохол и изгубила контрол.

Ванга също му предсказала, че ще живее като отшелник, далеч от суматохата. И тези думи на гадателката се сбъднали. Вячеслав Тихонов прекарва края на живота си сам в своята дача.

Но най-силен бил следващият момент. Ванга попитала:

– Защо не изпълни желанието на Юрий Гагарин? Нали когато се отправи на последния си полет, той ти каза: „Купи си будилник в магазина от мое име и го сложи на бюрото си. Нека ти напомня за мен.

Тихонов бил шокиран. Да, наистина било станало така. Но, развълнуван от смъртта на Гагарин, той забравил за молбата му.

Тази среща е още едно доказателство за невероятната дарба на баба Ванга…

Advertisement