След курсове за личностно израстване моя позната заряза мъжа си. Сега е сама и чака милионер

След курсове за личностно израстване моя позната заряза мъжа си. Сега е сама и чака милионер
Изображение от kroshka__nastya on Freepik

Една позната, с която преди години бяхме в един клас, преди много време взе да се  интересува от различни обучения и курсове, които й обещават решение на всичките й проблеми.

Покрай тях тя взе да вярва, че може да стане по-добър човек, да привлече богатство и всички тези неща.

Тя постоянно ходи на такива семинари и харчи един куп пари за тях. И изобщо не разбира за какви глупости става дума. Смята, че всичко това е много ефективно и полезно.

По принцип в това няма нищо лошо. Всеки човек има право да прави каквото иска. Хубаво е когато човек иска да израства личностно, но друг е въпросът дали разни шарлатани, представящи се за лайф коучове, са хората, покрай които ще израстнеш.

След един от тези курсове моята приятелка изведнъж реши, че иска да напусне съпруга си.

Оказа се, че този мъж не е подходящ за нея, защото не иска да върви напред, няма амбиции, не се развива. Като цяло, пълна загуба на време.

Тя и съпругът й имат дете, а самият съпруг е много добър човек, бракът никога не е създавал сериозни проблеми на моята приятелка. Но тя все пак реши да подаде молба за развод.

По принцип тя вярваше, че ако напусне мъжа си, може да срещне наистина достоен мъж. Някой, който ще бъде по-успешен и умен, стремящ се към нещо. Видимо някой милионер.

Аз и други напи съученици се опитахме да я разубедим от идеята й, доколкото можехме. Но нищо не излезе.

Оттогава минаха няколко години.

Моята позната вече е на 35, работи в сферата на в продажбите като мениджър. Синът й живее при баба си. Но подходящ нов съпруг така и не беше намерен. Не спечели и повече пари.

Но тя не спира да вярва в тези глупости, ходи на нови курсове и очаква, че всичко ще се получи. Защото вярата и желанието за целта били най-важното нещо.

Advertisement