Незряща котка помага на бездомни животни

незряща-котка
Източник: Moet the Blind Cat

Тази красива персийска котка е изключителна чаровна въпреки слепотата си. Тя изживяла истински ад, докато намерила дом, в който да бъде обичана и обгрижвана.

Животът в зоомагазина

Моет се намирала в магазин за домашни любимци в Оман и условията там били ужасни. Много животни живееха в малко пространство. Моет била поставена в мръсна клетка, където нямало достатъчно храна, вода или дори легло, на което да лежи. През тези дни на затвор тя хванала котешки грип от друга котка.

Моет ставала все по-слаба и по-болнава от ден на ден. Всички цветове станали по-размити и по-мътни. Един ден светът се превърнал в пълен мрак за нея и тя се почувства толкова нещастна, че просто искала да лежи там и никога повече да не се събуди.

Спасението

Внезапно един ден Моет била събуден от суматоха в магазина за домашни любимци. Някой бръкнал в клетката й и я извадил. Следващото нещо, което усетила, било качването в носач. Моет не била сигурна за бъдещето си, но този път нещата бяха различни.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moet the Blind Cat (@moetblindcat)

Моет била изведена от зоомагазина от спасители на животни от местна организация. Отведоли я на сигурно място и й дали нещо, с което не била свикнала – любов.

Дали й много храна, вода и меко легло, в което да спи. Моет започнала да се чувства по-добре и апетитът й бавно се върнал. Вместо звука на металната клетка, Моет чувала тихи гласове, които й говорели, утешавайки я. Тя почувствала какво е да бъде галена и да мърка от радост.

Очите на Моет били силно инфектирани и трябвало да бъдат отстранени. След операцията пухкавото момиче станало по-силно и енергично. Чувствала се добре.

Спасителите смятали Моет за най-щастливата котка, която някога са срещали, и знаели, че тя заслужава прекрасен дом завинаги.

Срещата

Шест дни след операцията млада жена дошла да се срещне с Моет. Веднага щом Моет чула гласа й, тя веднага се свлякла и се преобърна по гръб, разкривайки пухкавия си корем на гласа, който чула.

Моет срещнала бъдещата си стопанка Емили, която търсела другар за първата си спасена котка: „Никога преди не бях виждала сляпа котка и не знаех какво да очаквам. След това коленичих и я погалих по муцуната. Тя веднага се претърколи, за да я почешат по коремчето. Спечели ме!”

Два дни по-късно Моет беше на път за новия си дом.

Дори и без очи, Моет знае точно какво да прави, когато в къщата има картонена кутия.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moet the Blind Cat (@moetblindcat)

Как живеят днес

Оттогава изминали години и животът на Моет се променил напълно. Нейната човешка майка я обича до краен предел и тя има двама космати братя и сестри, които също са спасени.

Тя няма очи, но се чувства обичана всеки ден. Тя може да види семейството си в своя свят, който е ярък и изпълнен с прекрасни цветове и надежда.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moet the Blind Cat (@moetblindcat)

Сега тя има не само любящи стопани, профили в популярни социални мрежи, но и магазин със собствени продукти, печалбата от която се използва изцяло в помощ на бездомните животни в Оман.

Според момичето е важно да се разбере, че всички котки се нуждаят от грижи – и особено тези, които имат допълнителни нужди. В крайна сметка те са също толкова любящи и заслужават любов!

Advertisement