Мъж забелязал буца пръст насред полето, но се оказало живо същество…

Мъж забелязал буца пръст насред полето, но се оказало живо същество...

Зимата е най-суровият период от годината, когато на всички улични животни им е трудно. Много от тях нямат храна, вода и топлина.

В един от тези мразовити дни Вячеслав се прибирал с кола. Пътят му, както обикновено, минавал през нивите. Но този път мъжът забелязал тъмно петно ​​на ръба на пътя. Интуицията му подсказвала, че спешно трябва да спре и да види дали какво е това.

Когато Вячеслав се приближил до въпросното място, той бил притеснен – пред него, без да мърда, лежало малко, едва живо същество, затрупано със сняг.

замръзнала котка

Нямало време за мислене, мъжът грабнал вледенената буца и се втурнал към колата. Там той изтръскал ледения слой и с всички средства се опитал да стопли малкото.

Оказала се прекрасна котка. 

След известно време на топло котето измъркало благодарно, припичайки се в краката на своя спасител в топлия и уютен апартамент.

Нямало съмнение, че тази вечер самата съдба ги събрала. Мъжът много харесал сладкото създание и решил, че може да задържи животното за себе си. Но също така искал да се увери, че котето е добре.

Във ветеринарната болница казали на Вячеслав, че това е малка котка на около шест месеца. За съжаление, докато била оставена на студа, опашката й била сериозно повредена.

котка

Котката претърпяла необходимата операция и била пусната в новия си дом, където Ника (както я кръстил новият й стопанин) вече ще бъде обичана и закриляна.

Не е известно как това сладко коте се е озовало в полето насред студа, но ако мъжът не се бил спрял и не бил взел, горкото нямало да има дори малък шанс да оцелее.

Не подминавайте уличните животинки, помагайте им. 

Advertisement