Майчина саможертва. Когато й дали избор, или тя, или бебето, тя не се замислила за секунда

Майчина саможертва. Когато й дали избор, или тя, или бебето, тя не се замислила за секунда
Кариса Бугал позира с първородната си дъщеря. Нейната саможертва при раждането на сина й изумило дори претръпналите лекари. Източник: Facebook

Синът на Кариса Бугал трябвало да се роди здрав и силен – но с помощта на цезарово сечение. Нищо не предвещавало проблеми, докато лекарите не съобщили за усложнение – емболия на околоплодната течност. Това се случва много рядко – при около една на 80-100 хиляди родилки.

Усложнението води до фатален изход – както за майката, така и за бебето. Когато амниотичната течност навлезе в кръвта на жената, лекарите трябва да действат много бързо и рядко майката и бебето биват спасени…

Майката можела да избере маршрут, който да спаси живота й, но в крайна сметка тя решила да спаси неродения й син. 34-годишната жена от Колорадо починала малко след раждането на Деклан Джей, след като получи рядка емболия на околоплодната течност.

Лекарите нямали представа, че нещо не е наред, докато сърдечният ритъм на бебето не спаднал по време на раждането.

Бугал претърпяла емболия на околоплодната течност по време на раждането на второто си дете. Състоянието възниква, когато защитната течност около бебето по време на бременност отиде в останалата част от тялото на майката.

Ето защо направо на операционната маса Кариса била изправена пред труден избор – или трябвало спешно цезарово сечение, или шансът за бебето бил малък.

Продължаване на цезаровото сечение с упойка най-вероятно щяло да я убие. Но продължаването на операцията без анестезия означавала много вероятна смъртна присъда за бебето.

Без забавяне майката се съгласила на упойката. Така Кариса пожертвала собствения си живот заради сина си!

След раждането момичето едва имало време да попита за здравето на малкия Деклан и теглото му. Тогава силите й най-накрая я напуснали и тя починала.

„Тя дойде в болницата, за да бъде майка, и направи това, което трябваше да направи“, казва сестрата на починалата родилка.

Дори лекарите  били изумени от решителността и спокойствието на Кариса. Някой ден Деклан ще попита баща си за съдбата на майка си и той със сигурност ще отговори, че майка му е извършила истински подвиг … с цената на собствения си живот и в името на продължението на нов. 

Advertisement