„Стани богат“ се завръща с нов жокер. Ето кой е той:

Стопкадър: Facebook/Стани богат

Новият сезон на любимото ни шоу за знания „Стани богат“ се завръща с нов сезон. Началото е на 4 септември в ефира на Btv, а водещ си остава Михаил Билалов.

От телевизията обаче обещават една „революционна промяна“ в играта. В специално промо на играта, анонсиращо завръщането й, се намеква, че вероятно ще има нов жокер в помощ на участниците.

„Започваме „Стани богат“ с една ексклузивна новина“, казва Михаил Билалов в промото. Каква е тя засега не се съобщава.

Но горният стопкадър показва, че ще има нов жокер, който е използван за първи път в американската версия на играта през 2014 г. и се казва „Plus Оne“. 

При този жокер състезателят има право да използва помощ от свой приятел в публиката. По този начин хората, които сте си довели за подкрепа в шоуто, стават от особено голямо значение.

Когато състезателят реши да използва въпросния жокер, приятелят му излиза на сцената и се опитва да му помогне. В американската версия те стоят, докато състезателят или отговори на въпроса, или реши да си тръгне, дори когато се използват други жокери.

Ето как се използва жокера „Плюс един“ в американската версия на шоуто:

Няма как да знаем обаче дали това ще е четвърти жокер, или ще е на мястото на подобния „Обади се на приятел“.

В някои страни позвъняването на приятел вече отпадна като възможна опция, защото приятелите на участниците не отговарят на въпроса, използвайки своите знания, а използват интернет, за да намерят верния отговор.

В различните формати на играта по света се предлагат различни жокери, които се менят спрямо ситуацията.

По време на пандемията от COVID-19 в много издания на „Стани богат“ по света например отпадна жокерът „Помощ от публиката“. Той бе заменен с „Попитайте водещия“ (Австралия, Русия); „Попитайте звездата“ (Германия, Швеция); „Смяна на въпроса“ (Полша, Уругвай).

При всички положения ни очаква много вълнуващ сезон на играта за знания и нямаме търпение да премерим сили наравно с участниците.

Advertisement