„Капките“ стартираха благотворително, зрителите се възхитиха на децата, някои критикуват Стоичков

Скрийншот: Нова, "Като две капки вода"

Новият сезон на „Като две капки вода“ започна със специален благотворителен епизод, реализиран съвместно с УНИЦЕФ и посветен на каузата за борба срещу насилието над деца във всичките му форми.

Водещи отново са любимците на зрителите Геро и Рачков.

Благотворителната вечер бе открита от детска вокална формация „Бон Бон“, които изпълниха интернет хита Baby Shark.

„Много искаме да ви кажем, че животът е толкова прекрасен, но той невинаги е. Много искаме да ви кажем, че всяко дете е защитено, но то не е“, откриха лайва водещите и цитираха статистика според която на всеки 5 минути някое дете по света умира в резултат на насилие.

Специалното жури в благотворителното издание на „Капките“ включваше актрисата Елена Петрова, която е посланик на УНИЦЕФ в България, номинираната за „Оскар“ Мария Бакалова, продуцентът Маги Халваджиян и футболната легенда Христо Стоичков.

Именно името на легендарната осмица предизвика най-много коментари във фейсбук страницата на предаването, като мнозина потребители критикуват присъствието му в състава на журито. 

„Когато и да пуснеш телевизора и … Христо Стоичков!“, негодува зрител, явно пренаситен от честите реклами с лика на бившия нападател на Барселона, които заливат ефира.

„Пуснете го да пее, само това не е правил!“, призовава друг.

„Цяла година водещите рекламират хазартни игри, а днес се загрижили за децата, които много вероятно ще станат хазартно-зависими,всекидневно облъчвани с реклами от вас. Как не ви е срам?!“, възмущава се друг потребител.

„Страх ме е да си отворя консерва вече, да не вземе да изскочи Стоичков от там“, шегува се зрителка, но все пак добавя, че идеята на предаването и каузата са прекрасни.

Дуетите на известни певци с дечицата обаче умилиха зрителите и доказаха, че в това предаване всички са победители. А най-много печелят децата.

Същинската част от новия сезон стартира на 19 февруари от 20 часа, като сред участниците изпъкват имената на естрадната легенда Панайот Панайотов, Наско от БТР и Иво Аръков.

Към титулярните представители на журито Фънки, Хилда Казасян и Веско Маринов ще се присъедини певецът Любо Киров.

Advertisement