Жена с дете приютила в дома си малка вълчица, обграждайки я с обич и грижа (видео)

Жена с дете приютила в дома си малка вълчица, обграждайки я с обич и грижа

Жителка на град Уфа на име Алида Насирова взе вълчицата от развъдник, когато била на месец и я кръстила Кира. Вълчето било малко, но от първия си ден не било растяло в дивата природа и се разбирало с хората.

За съжаление малко хора искали да осиновят такова „куче“, но момичето толкова харесала Кира, че решила да я направи част от семейството си.

Вълчицата живее в апартамент със стопанката си. Майката на хищника е чистокръвна вълчица, а баща й бил смесица от хибрид вълк и маламут.

От ранна детска възраст стопанката учела животното да привиква към други животни и хора и вълчицата израстнала гальовна и гушкаща се, съвсем не като свиреп горски хищник.

„За нейната успешна социализация беше необходимо да види огромен брой други хора и животни – кучета и не само. Да се ​​разхожда на нови места, да изпита нови миризми и усещания, защото вълците и хибридите имат неофобия от детството си – страх от абсолютно всичко“, – казва момичето.

В резултат на това вълчицата пораснала като добре социализирана и психически стабилна, не реагира на кучешка агресия и не се страхува от други хора.

Въпреки че има кучета, щом я видят, веднага почва да я лаят, Кира изобщо не се впечатлява. Просто чака истерията им да спре, толкова силна психика има.

вълчица

В продължение на година необичайният домашен любимец се превърнал в истински член на семейството и дори се сприятелил с малкия син на стопанката си – Богдан.

Вълчицата е много дружелюбна и гальовна, но се разхожда само със здрава каишка и намордник. В бъдеще жената планира да закупи къща с двор, така че вълчицата да има повече свободно пространство.

А вие бихте ли се осмелили да гледате вълк, който да живее в един дом с деца? Смятате ли, че е нормално или е безразсъдно да имате вълк вкъщи?

Advertisement