Историята на Кристина. „На 25 години имам 22 деца. А ще имам 105“

Кристина Йозтурк
Instagram @ batumi_mama

Кристина е от Русия, а когато е на 19 години, заминава за първи път в чужбина. Тогава тя дори не мислеля, че тази ваканция в Грузия ще промени живота й толкова много. В един от ресторантите в Батуми симпатичен мъж седнал до момичето и няколко часа по-късно той й предложил ръката и сърцето си.

„Веднага започнахме да си говорим за всичко, сякаш се познаваме цял живот и дори повече. И тогава чух от устните му: „Ще станеш ли моя жена? Тогава започна разговорът, че ще имаме много деца и ще живеем щастливо досега “, казва Кристина.

Разбира се, момичето смятало, че това не е нищо повече от шега, а просто курортен романс. Турският бизнесмен Галип Йозтурк обаче бил упорит и 2 седмици по-късно Кристина приела предложението му.

„Летях до Москва и се върнах в Батуми 2 дни по-късно. Честно казано, не съжалявам, че казах „Да“. Чувствам се като Пепеляшка, на която е подарено щастие “, казва тя.

Така започнали да живеят заедно: Кристина, Галип и нейната 3-годишна дъщеря Вика. Малко по-късно мъжът предложил да си имат собствени деца и направил интересно предложение.

мама Батуми
Instagram/batumi_mama

„През лятото на 2019 г. планирахме да имаме бебе – всичко както при хората: бременност, раждане, но Галип се запали по идеята да имаме много деца и то ВЕДНАГА. И той вече знаеше как да го направи: с помощта на сурогатни майки. Съпругът ми беше сериозен, така че поисках време, за да претегля плюсовете и минусите и да взема съзнателно решение “, спомня си Кристина.

Сурогатното майчинство е официално разрешено в Грузия от 1997 г. Тази услуга е сравнително евтина (в сравнение с други развити страни). Средно една сурогатна майка получава 10 000 долара. В допълнение към тази сума родителите заплащат всички медицински разходи.

Седмица по-късно новоизпечената съпруга се съгласила. Започнали посещения в клиниката и организационни въпроси. Кристина ходела на лекар всеки ден за инжекции, преминала през три ин витро протокола. Клиниката се занимавала с избора на сурогатни майки, Галип активно участвал във всички процеси.

„В последните дни на стимулация лекарите не ми позволиха да стана от леглото, така че съпругът ми се грижеше за мен още повече, носеше плодове в леглото, радваше ме с малки изненади“, спомня си Кристина.

Кристина Йозтурк
Instagram/batumi_mama

Осъзнавайки, че ще й бъде трудно да се справи с няколко новородени наведнъж, момичето започналo подготовката предварително.

„Три месеца преди раждането на децата започнах да купувам това, от което имах нужда. Веднага след като всичко беше доставено, измих, изпрах, изгладих, разпределих в запечатани торби. Изготвих ясен режим за децата, събрах комплекти за първа помощ, избрах каша.

Взех предвид всички нюанси, но има неща, за които определено не бях готова. Например как да ги приспим, така че едното бебе да не събуди другото с плача си?“, казва Кристина.

През пролетта на 2020 г. море от радост се излива върху семейството. Едно след друго започнали да се появяват дългоочакваните деца.

10 март – Мустафа, 17 април – Мариам, 19 април – близнаците Алис и Ирен. Анна (28 юли), Исмаил (20 август) и Мехмет (31 август) са родени през лятото. 27 септември – Ахмет и 10 ноември – Локман. Два месеца по-късно, на 16 януари 2021 г., към семейството се присъединила Оливия. Така за една година Кристина станала майка 10 пъти. Всички деца й принадлежат биологично. Тя е родната им майка.

„Сутрин се събуждам от телефонно обаждане: „Вашата майка вече ражда, елате при детето“. Бързо измих лицето си, измих зъбите си и отидох в болницата. На третия ден прибрахме дъщеря си вкъщи“, спомня си Кристина раждането на Мариам.

При толкова много деца няма време за всичко, но Кристина отделя максимално време на децата, а когато не е наоколо, контролира процесите от и до.

майка на 22 деца

„За „всеки „тоалет“ на децата получавам снимка от бавачките. Всичко трябва да е с добър цвят и консистенция“, казва Кристина. И добавя: „Децата са огромна отговорност, те са ми на първо място. Да, имам помощници, но те следват само моите инструкции. Няма да крия – не ми е лесно, но това е моят избор.“

В блога си в Инстаграм Кристина пише, че тя и съпругът й планират 105 деца.

Към 2022 г. Кристина Йозтюрк вече има 22 деца. Наскоро обаче се появи информация, че мъжът й Галип Йозтурк е арестуван за подстрекателство към убийство. Това може да сложи прът в колелото на мечтата им да имат цели 105 деца.

Advertisement