Ето защо не трябва да изхвърляте сока от киселите краставички:

Ето защо не трябва да изхвърляте сока от киселите краставички:
Източник: Pixabay

Много хора дори не подозират какво губят, като изхвърлят сока от киселите краставички. Той има уникални свойства, които помагат не само за здравето, но решават и някои битови проблеми. Какви ползи носи сокът от кисели краставички ще ви разкажем сега:

Справя се с крампите

Обикновено крампите се появяват заради обезводняване в резултат на дълги физически натоварвания. Сокът от кисели краставички помага да се запазят течностите в организма (ако го изпиете преди) и бързо отстранява вече получилите се крампи.

Подобрява храносмилането

Ползата за храносмилането му е практически равна на действието на модерните пробиотици. Течността способства растежа на бактерии и съхранява баланса на флората в червата.

От полза е за имунитета

Сокът от кисели краставички може да се пие пролет и есен, за да се защитите от вируси, паразити и бактерии. За тази цел помагат витамините и антиоксидантите, които се съдържат в сока.

Помага в отслабването

Оцетната киселина, която се съдържа в саламурата, намалява усвояването на нишесте от организма. Това помага в постигането на желания резултат изключва възможността за натрупване на тегло.

Намалява захарта

Лечението на диабет с такъв сок не е доказано, но той е способен да регулира нивото на захарта. Ако пиете по малко преди храна, захарта ще намалее.

Бори махмурлука

Тези, които обичат купоните, отдавна знаят ползите от сока от кисели краставички за махмурлука. Той възстановява течностите в организма, които алкохолът вечерта активно е изразходил.

Чисти холестерола

Копърът, който се съдържа в сока от краставички, се справя отлично с вредния холестерол в кръвта.

Помага при ПМС

Не е доказано научно, но много жени твърдят, че средството наистина помага да се намалят болезнените усещания при ПМС.

Advertisement