Новолуние на 15 септември: как да не пропуснем своите възможности

Новолуние на 15 септември: как да не пропуснем своите възможности
Източник: Pexels/Martin Schneider

На Новолуние Луната се обновява и започва своя нов цикъл. Този септември Новолунието ще настъпи на 15 септември, в знака Дева…

Новолунието ни е дадено за пречистване и анализ на изживения лунен период. Новолунието започва три дни преди пика и продължава още три дни след това.

През този период батериите на хората се изтощават. Жизнената енергия е практически нулева. Нищо не искаме, силите ни напускат. И в такъв период изглежда, че нещата не вървят много добре, в живота няма място за чудеса, всички наоколо са вредни и неразбиращи.

Това далеч не е вярно.

Факт е, че точно сега трябва да обръщате внимание не на хората и техните реакции, а на себе си.

Прекарайте този ден с вяра в себе си, своята светла и истинска личност, поглезете се в този ден с нещо приятно, красиво, вкусно и пълноценно.

При новолуние Луната се обновява, след това започва да расте.

Същото е с всеки човек – отначало той сякаш забавя, а след това се събужда отново за живот и по-нататъшни действия.

Какво е най-добре да правите на това новолуние:

– Поставете си конкретни цели и отправете искрени желания. Става въпрос за това какво можете да направите. И вие го усещате! Само вие знаете кое е това нещо, в което искате да се потопите максимално.

– Не забравяйте да се обърнете вътре в себе си: правете дихателни практики, медитирайте, изпълнете се с полезна информация за саморазвитие и растеж.

– Оставете настрана новини от всякакъв формат, клюки и срещи с онези хора, които излъчват негативизъм, недоверие към живота и постоянни оплаквания.

– Организирайте ред от мисли и желания в главата си: визуализирайте мечтата и целта си, представете си ги вече изпълнени. След това проследете какво можете да направите, за да ги изпълните сега, какво ви липсва за това и какво ви спира.

– Изчистете мисловното си пространство. Ако нещо ви притеснява, но не можете да му повлияете по никакъв начин, запишете го на лист хартия. Практиката на разтоварване ще ви помогне да освободите главата си, като подредите мислите, които ви объркват.

– Оставете всичко ненужно, почистете покрай вас.

Какво да избягвате:

Не преяждайте с тежка храна. По-добре е да дадете на тялото нещо здравословно и леко.

Не преминавайте към нови неща и задачи. Изчакайте, докато Луната расте и придобие сила.

Не казвайте на никого за вашите мечти и планове. Пазете богатството си за себе си, дори ако наистина искате да го споделите с някой много важен и скъп човек.

Опитайте се да не се поддавате на емоциите, не бъдете негативни и не влизайте в конфликти. Ако наистина искате, можете да поплачите мълчаливо и да изпуснете това, което ви боли. Това са полезни сълзи.

Не забравяйте да се въздържате от обсъждане на други хора, критика, клюки и негативни изказвания. Бъдете достоен и благороден човек. Девата много обича тази проява.

Въздържайте се от намиране на грешки в себе си и в другите. Сега е строго забранено да се прави това.

И най-важното, не се увличайте по перфекционизма. Не се опитвайте да завършите всичко перфектно и да го завършите така, както сте си го представяли. Перфекционизмът убива креативността и отнема колосално количество енергия. Ако върви, върви. Освобождаваме се и пускаме само това, което обективно и доказуемо десетки пъти не носи полза, удовлетворение, радост и щастие.

Advertisement