9-годишно момиче чакало безнадеждна операция. Тогава тя помолила милиони да се молят с нея

9-годишно момиче чакало безнадеждна операция. Тогава тя помолила милиони да се молят с нея

Има една уникална поговорка, която се превежда на повечето езици по света: и сам войнът е войн. Тя идеално пасва на нашия разказ за едно момиче герой.

За кратък период от време тя накарала хиляди хора по света да се борят заедно с нея, които дори не знаели за нейното съществуване, докато историята й не се появила по всички новини.

На 8-годишна възраст  Софи Мария Кампа-Питърс от Тексас вече била преживяла няколко поредни инфаркта. Лекарите отначало много дълго време не можели да разберат какъв е проблемът. Свикваха се цели консилиуми, за да се постави правилната диагноза.

Бащата на Мария, Скот, създал страница в GoFundMe, където обяснил какво в крайна сметка са решили специалистите:

„Най-сетне поставиха диагноза на дъщеря ми. И тя е много разочароваща: тя има рядко генетично заболяване, наречено МояМоя. Характеризира се с двустранно прогресивно стесняване на интракраниалните артерии, кръвоснабдяващи мозъка. В резултат на това София получи поредица от инфаркти през 2015 г.“

В момента, за съжаление, няма лек за това заболяване. Въпреки това лекарите все още се опитвали да спасят живота на София, така че насрочили операция на 26 януари 2018 г. в Бостънската детска болница за реваскуларизация на кръвоносните съдове. Реваскуларизацията е премахване на недостатъчното кръвоснабдяване на артерията.

Преди операцията София помолила колкото се може повече хора да се молят за нея. С помощта на интернет нейните думи и молби се разпространяват по целия свят! Медиите писали за момичето и разговаряли с нея.

Софи Мария Питърс

Специално изявление за София направиl прессекретарят на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс:

„Днес, София, тук съм, за да ти кажа, че милиони хора от цял ​​свят ще се молят за теб, както и всички ние тук, включително президента Тръмп.“

На Сараа било предадено и лично съобщение от Тръмп:

„Продължавай да се бориш и никога не се отказваш! Вдъхновявай всички ни и никога, НИКОГА не губи вяра в Бог — с Него всичко е възможно!“

В деня на операцията светът застинал в молитва и очакване. Нейната история привличала все повече заинтересовани хора. Майката на момичето публикувала информация за състоянието й в сайта, но също така написала, че за тях е по-важно дъщеря й да се възстанови по-бързо, така че новините могат да почакат.

Скоро на сайта се появила снимка на усмихната София. Под снимката имала надпис, който момичето направи само „Все още жива!“. Било самоирония. Както отбелязала майката на момичето, това е в нейн стил.

„Тя го направи нарочно. Лекарите й казаха, че няма да живее дълго с такава диагноза и ето как им отговори моето момиче!“

Но най-удивителното било чудотворното възстановяване! Ден по-късно София успяла да си тръгне от болницата!

„Нейната сестра каза, че никога не е виждала пациент да става и да ходи ден след операция на главата!“ – казва майката на София.

Смелостта и вярата на един човек обединил милиони хора! И трябва да вярваме, че точно молитвите на тези милиони души са излекували това момиче!

Advertisement