Тя няма ръце и крака, но умее да готви, да кара кола и да шие!

Тя-няма-ръце-и-крака,-но-умее-да-готви,-да-кара-кола-и-да-шие!

Американката Еми Брукс от Питсбърг се появила на бял свят без ръце и крака. Жената, която родила момичето, веднага се отказала от нея. Освен това казала, че дъщеря й трябва да бъде затворена някъде и да не й се дава храна.

жена-без-ръце-и-крака

Но за щастие, почти веднага се появило приемно семейство за момичето. Съпрузите Брукс постъпили наистина смело, защото да се отглежда такова дете не е никак лесно. Лекарите казали на приемните майка и баща, че ще трябва цял живот да бъдат до нея. Че тя няма как да стане независима.

жена-без-ръце-и-крака2

Но съпрузите Брукс не мислели така. Те всеки ден мотивирали момиченцето и правели всичко, за да не се чувства тя аутсайдер.

За всяко, дори най-простичкото действие, Еми трябвало дълго да се учи да го прави. Но с всяка година тя ставала все по и по-независима.

Брук създала в YouTube свой канал. В “How Does She Do It?” (в превод „Как го прави?“ момичето показва как се справя без ръце и крака в ежедневието си. Създала канала, за да демонстрира, че може да се живее дори с ограничени възможности.

жена-без-ръце-и-крака

Удивително, но с техниката за заснемане на видеоклиповете Еми се справя самостоятелно. Тя се научила сама да настройва и инсталира оборудването.

„Не зная дали съм добър фотограф, но обичам да снимам. За всяка работа използвам брадичката, устата и рамото си“ – споделя Еми. Но това не е най-голямото й постижение.

Защото Еми се научила да шие без ръце. Днес чрез фейсбук тя продава собствено производство чанти.

Днес Еми е станала толкова силна, че вече се учи да кара кола.

Наскоро навършила 37 години и тя вярва в себе си, че макар да трябва да прави всичко различно от хората с обичайни крайници, тя все пак може да се справи с всичко.

Родителите на Еми винаги са подкрепяли начинанията на дъщеря си, защото това е била тяхната мечта – тя да стане независима и щастлива.

жена-без-ръце-и-крака

Но майката на момичето, Джанет, признава, че не е очаквала, че успехите на Еми ще бъдат толкова големи, многостранни и ще привлекат такова внимание.

Любящото семейсство вярва, че всичко най-хубаво на Еми предстои, а самата жена обича да размишлява върху това както още интересно и полезно може да се научи да прави.

Advertisement