7 световни светини, посветени на архангел Михаил, са разположени в една линия. Случайност?

7 световни светини, посветени на архангел Михаил, са разположени в една линия. Случайност?

Архангел Михаил се смята за покровител на човечеството, за него се споменава няколко пъти в Светото Писание. Архангел Михаил се смята за най-главния ангел, за началник на воините на Господ в борбата срещу злите сили. Именно Архангел Михаил е изгонил Сатаната от царството небесно.

И именно той ще поведе армиите на небесното войнство срещу Антихриста.

В чест на Архангел Михаил са построени много красиви храмове, като с тях е свързано нещо удивително. 

7 манастира, посветени на Архангел Михаил, на картата на света образуват идеална права линия и са на почти равно разстояние един от друг.

Издигнати на еднакво разстояние по условна линия манастири символизират меча, с който той успял да унищожи Луцифер.

Ето кои са въпросните манастири:

1.Скелиг Майкъл (планината Михаил) се намира в Южна Ирландия на територията на едноименен остров.

През 490 г. Свети Михаил се явил на епископа на Сан Лоренцо. След това събитие култът към светеца се разпространява в цяла Европа. Тогава на остров Скелиг е издигнат великолепен манастир, който става любимо място за поклонници от различни страни.

2. Връх Свети Михаил в Корнуол, графство в Англия. Смята се, че манастирът Свети Михаил е построен тук през 495 г. от бенедиктински монаси от Нормандия. Храмът се превърнал във важно място за поклонение на светеца.

3. Мон Сен Мишел, Нормандия. Тук е издигнат манастир в чест на Михаил и цялото християнство. Около това абатство има много коварни. Само от края на 19 век тук са регистрирани около 150 корабокрушения. А манастирът е построен за слава на Свети Михаил, Нормандия и цялото християнство.

4. Манастирът на Архангел Михаил, долината Суза. Това е едно от най-важните християнски съоръжения в Алпите. Манастирът се намира в долината Суза в западна Италия. Манастирът се превръща в един от символите на региона и допринася за разпространението на християнството в Пиемонт.

5. Базиликата „Монте санте Анджело“ в Пулия, Италия. Друго място за поклонение в Италия. Не е трудно да се досетим, че тази базилика от ломбардски произход също е посветена на Архангел Михаил.

6. Манастирът Свети Архангел Михаил на остров Сими. Смята се за едно от най-важните места в Гърция. Историците смятат, че е построен около 450 г. сл. н. е. на мястото на храм, посветен на Аполон.

Местните вярват, че архангел Михаил е направил 9 посвещения и затова на острова имало общо 9 параклиса в негова чест.

7. Манастирът Стела Марис в Хайфа.  Този манастир се намира в пещера, където се смята, че е живял пророк Илия. Построен е през византийско време. С течение на времето сградите се превръщат в място за поклонение на Архангел Михаил.

Интересното е, че, погледнати на картата, всички тези манастири образуват идеална права, която е в точно съответствие с линията на слънчевия залез по време на лятното слънцестоене.

Advertisement