Добра новина. Събрана е сумата за лечението на майката с близнаци от Пловдив

Добра новина. Събра се сумата за лечението на майката с близнаци от Пловдив
Скрийншот: Btv новините

В смутните дни, когато основните новини по емисиите са за насилие и трагедии, е много важно да обръщаме внимание и на хубавите неща около нас. А те се случват. 

В деня, в който хората в над 40 града излязоха, за да протестират срещу насилието, станахме свидетели на друго потвърждение, че обединени можем да постигнем много: след репортаж на Btv само за броени дни бяха събрани средствата, нужни на Костадинка Канева от Пловдив.

Жената е диагностицирана с множествена склероза и за да й бъде извършена трансплантация на стволови клетки в клиника в Москва, бяха необходими 50 000 евро.

Костадинка е на 45 години и е трудноподвижна, заради което се налага седемгодишните й близнаци да се грижат за нея.

„Най-голямата болка е, че се налага те да се грижат за мен, а са толкова малки“, каза жената в репортажа на Бтв, който отключи вълна от съпричастност сред добрите хора.

Преди 3 години Костадинка разбира за диагнозата множествена склероза. Прикована към инвалидната количка, тя остава на грижите на децата си и майка си. Майка й работи на 3 места, защото пенсиите им не стигат.

„Мечтата ми е да мога да се грижа за децата си“, споделя Костадинка. „Да мога да играя с тях, да излизаме в парка да ги заведа в училище“.

След скоростното събиране на средствата сега за Костадинка и семейството й вече има надежда, че нещата ще се наредят.

В нов репортаж на Btv жената сподели, че е била загубила надежда, но като е видяла, че сумата е събрана, просто не е можела да повярва, че чудото се сбъдва.

Семейството благодари с цялото си сърце на всички, които са им помогнали в този тежък момент.

Сред дарителите имало възрастни жени, които отделяли по 2 и 5 лева от скромните си пенсии, но желанието им да помогнат било трогателно.

„Всяка сутрин и вечер благодаря на Господ, че чудото се случи“, казва Костадинка. 

Лекарите от клиника в Москва дават надежда за 90 % процента подобрение при трансплантация на стволови клетки.

Advertisement