Момичето умирало – тогава нейната бавачка взела решение, което разплакало всички

Момичето умирало - тогава нейната бавачка взела решение, което разплакало всички
Източник: Facebook/Farra Gelato Rosko

Двадесет и две годишната Кирстен Майлс била обикновена бавачка. В продължение на няколко седмици момичето се грижело за трите деца на семейството на Джордж и Фара Роско.

Когато обаче животът на дъщеря им бил на прага на смъртта, Кирстен взела най-важното решение в живота си. 

И това било  решение, за което семейство Роско винаги ще й бъде благодарно.

Кирстен Майлс е 22-годишна студентка от Ню Джърси, която просто се нуждаела от работа, за да подкрепи финансово обучението си. Тя се свързала със семейство Роско чрез приятел и веднага започнала работа при  тях.

Кирстен бързо изградила силна връзка с трите деца на двойката и особено с най-малката им дъщеря Талия.

Но скоро станало ясно, че деветмесечното момиченце има рядко чернодробно заболяване. Когато лекарите обявили, че Талия има нужда от нов черен дроб, Кирстен нито за секунда не се поколебала да дари част от своя орган.

Джордж, Фара и Роско първоначално не били сигурни в идеята. Те обяснили на Кирстен колко сериозен е въпросът. Даряването на част от черния дроб не е същото като даряването на кръв. Свързано е с инвазивна хирургия, която крие рискове.

Но Кирстен настояла на своето решение и подала молба за донорство за Талия. Резултатите от тестовете показали, че Кирстен е идеална за тази процедура!

Джордж и Фара Роско бяха били благодарни на Кирстен за безкористното й решение. Кирстен не съжалявала – тя и Талия отишли в болницата за 14-часова операция.

бавчка и дете
Източник: Facebook/Farra Gelato Rosko

Първо лекарите сложили упойка на Кирстен и отстранили част от черния й дроб, а след това веднага направили трансплантация на малката Талия. След успешната трансплантация Кирстен остава в болницата пет дни, а Талия девет.

За щастие Кирстен и Талия се възстановили бързо и днес Талия е напълно здравео дете.

Едва ли някой може да повярва, че наскоро й е бил трансплантиран черен дроб. Сега, като всяко друго момиченце, тя тича, играе и яде както никога досега!

Advertisement