19-годишно момиче загинало в катастрофа. А причината кара милиони да споделят историята й

19-годишно момиче загинала в катастрофа. А причината кара милиони да споделят историята й
Източник: Fox/Facebook

19-годишната Анджелина Холоуей беше младо момиче с голямо сърце и широка душа. Винаги се опитвала да помага на хората и се грижела за децата в местната църква.

Тя също така учела за психолог и искала да работи в здравеопазването или образованието след дипломирането си. Анджелина имала добра работа и любящ приятел. Тя очаквала с нетърпение пътуване до Уганда, закъдето наскоро получила виза.

Искала да осинови дете от сиропиталище, искала да пътува по света.

Но всички тези мечти и планове за бъдещето се разбили изведнъж.

19-годишната Анджелина Холоуей загинала при ужасяваща автомобилна катастрофа във Флорел Сити, Флорида. Момичето се прибирало от работа, когато загубило управление и се блъснало в дърво.

Ударът бил толкова силен, че Анджелина починала мигновено.

В интервю за Citrus County Chronicle майката на Анджелина, Марвалена Корлет, споделя: „Тя ми се обади по-рано и каза, че днес работи на две смени. На което аз отговорих: „Добре. Бъди внимателна. Обичам те“, а Анджелина каза „И аз те обичам“. 

Анджелина си тръгнала от работа в 14 часа. За последно тя била на линия 11 минути след това, когато написала съобщение на приятеля си.

Последното съобщение на Анджелина било: „Нямам търпение този уикенд да те видя най-накрая!!!“

Според полицията Анджелина е карала твърде бързо и е била разсеяна от телефона. Тази фатална комбинация й коствала живота.

„В деня след инцидента намерих телефона й в счупено стъкло на пода на колата“, каза Марвалена.

Но гибелта на Анджелина не била напразна. Смъртта й става в основата на кампания за спиране на използването на телефони по време на шофиране.

Година след смъртта на дъщеря си майката Марвалена продължава да предупреждава за опасностите от използването на телефон по време на шофиране. Полицейското управление на град Флорел също участва в кампанията.

„Искам хората да осъзнаят сериозността на ситуацията. Искам да видят, че смъртоносните инциденти всъщност са причинени от телефони. Един такъв инцидент коства живота на Анджелина и остави семейството и приятелите й без любим човек. Така че не си струва да рискувате живота си за съобщение или телефонно обаждане“, казва говорителката на полицията в град Флорел Мишел Тюел, която помогнала на семейството на Анджелина да организира кампанията.

Лицето на Анджелина Холоуей, заедно с последното й послание, се появило на пътните знаци на щата Флорида като предупреждение към шофьорите.

„Текстовите съобщения (SMS) са най-опасните разсеййвания по време на шофиране. Изпращането или четенето на съобщение разсейва бдителността на шофьора средно за 5 секунди. Със скорост от 90 километра в час за тези 5 секунди можете да изминете разстоянието през цяло футболно игрище.

И не забравяйте, че вниманието ви е разсеяно, което означава, че изминавате това разстояние със затворени очи. Безопасността на пътя може да бъде гарантирана само когато вниманието на шофьорите е изцяло фокусирано върху пътя“, пише полицейското управление на град Флорел.

На Анджелина и много други хора, това невнимание коства живота им. Моля, споделете това предупреждение.

Докато продължаваме да губим близките си по пътищата, трябва да споделим това съобщение, за да бъдат предупредени колкото се може повече хора.

Шофирането на автомобил и използването на телефон не трябва да се случват едновременно!

Advertisement