Жена взела малко „кученце“, но щом пораснало, шокирана разбрала, че изобщо не е куче…

Жена взела малко
Източник: Shanxi Television

Какво бихте направили, ако разберете, че вашето куче всъщност не е куче?

Това се случило с жена на име Уанг, която живее в Китай. Тя купила животно, което смятала за японски шпиц. Очарователното малко кученце откраднало сърцето й и тя му се отдала напълно.

Но после външният вид на кученцето започнало драстично да се променя.  

Жената обяснява:

„Когато стана на три месеца, козината стана по-дебела. Муцата му стана заострена, а опашката му стана по-дълга от тази на нормално куче. Другите домашни кучета изглежда бяха уплашени от моя домашен любимец, така че го разхождах на каишка.“

Тя се изненадала и че не чула кученцето си да излайва нито веднъж.

Тогава стопанката решава да се обърне към специалист.

Тя завела кученцето в местна зоологическа градина, където член на персонала бил изненадан да види какво разхожда тя и какво нарича „куче“.

Източник: Shanxi Television

Оказало се, че кученцето й е лисица. Те могат да приличат много на палета когато са бебета, но щом пораснат опашките им стават по-пухкави, а муцуните им по-заострени.

Може би се чудите как някой може да си вземе лисица без да знае, че е такава.

Истината е, че лисиците са често срещани в Азия и много зоомагазини ги продават като домашни любимци. Някои споделят истинската им самоличност, а други ги маскират като кучета.

Нищо неподозиращите собственици на домашни любимци си мислят, че си взимат очарователни, пухкави кучета, когато наистина получават лисици.

Кучетата японски шпиц са много различни по външен вид и поведение.

Все пак мис Уанг обичала своя домашния си любимец и искала да се увери, че той ще има добър живот. Той спрял да яде кучешка храна и пилешко и тя се притеснявала, че не може да му осигури подходящия дом.

Тя решила, че е най-добре нейният питомец да остане в зоологическата градина.

Зоологическата градина се съгласила да приеме лисицата и я поставила под карантина, за да се уверят, че е здрава преди да я запознаят с други животни.

В зоологическата градина мъжката лисица била поставена в подходяща за него среда. Той получава правилна диета, медицинска помощ и възможност да общува с други лисици.

лисица
Източник: Shanxi Television

 

Ако мис Уанг беше задържала лисицата, животното вероятно щеше да се разболее и да причини щети на дома й.

Дори миризмата на лисицата щяла да бъде толкова силна, жената трудно щяла да я понесе.

Тя направила всичко възможно, за да осигури добър живот на малкото лисиче. Въпреки че била тъжна да го види как си отива, тя знаела, че прави правилния избор.

Advertisement