Учителка по български език предизвика смесени реакции с играта си в „Стани богат“

Учителка по български език предизвика смесени реакции с играта си в

Винаги е интересно когато на стола на богатството сядат учители. Хората, отдали живота си на обучението и възпитанието на децата, обичайно демонстрират добри знания и правят запомнящи се игри.

Веска Малцева, учителка от цели 41 години по български език и литература, бе поредният участник, който реши да изпробва знанията си в „Стани богат“.

Веска направи добра игра, тръгна си с 3000 лева, но представянето й стана обект на разнопосочни коментари в социалните мрежи.

Някои от зрителите хвалят учителката, затова, че е показала какво може „старата школа“, други са на мнение, че жената е демонстрирала пропуски в твърде много области за учителка.

Причина за спора стана въпросът за 5000 лева, който бе именно от областта на литературата и на който учителката отпадна. 

Въпросът се отнасяше до легендарния роман на Ърнест Хемингуей „Сбогом на оръжията“ и гласеше: „Какъв е главният герой от полубиографичния роман на Ърнест Хемингуей „Сбогом на оръжията“?“

Възможните отговори бяха писател, генерал, свещеник, шофьор на линейка.

„Много отдавна съм го чела“, бяха първите думи на Веска Малцева след прочитането на въпроса, затова тя прибегна до последния си жокер – помощ от нейната приятелка в публиката.

Приятелката й се подведе по думата „полубиографичен“ в условието и каза, че според нея героят по професия е бил писател. Верният отговор обаче е шофьор на линейка.

Все пак трябва да се отбележи, че жената отговори без секунда забавяне на въпрос за поезията на Смирненски, макар и на по-ниска сума.

Advertisement