В училище ученик унижил момиче на 15, като й скъсал сутиена. Ето как постъпила майка й…

В училище ученик унижил момиче на 15, като й скъсал сутиена. Ето как постъпила майка й...
Изображение от vecstock on Freepik

Кой трябва да носи отговорност за това, което се случва в училище? Родителите или учителите и директора?

Тази история показва, че ако научите децата си на правилно поведение и разбиране на простички неща, тогава ще предпазите и него, и себе си от неприятни ситуации в бъдеще.

Младеж постоянно досаждал на своя съученичка. Стигнало се дотам, че той дръпнал сутиена й в час, а момичето се защитило, като го ударило два пъти в лицето.

От училищната управа се обадили на родителите. И историята придобила друг смисъл… Майката на момичето била на работа. До края на смяната й оставали 2 часа. Работила като медицинска сестра.

Когато жената вдигнала, й казали, че дъщеря й е ударила момче в лицето и че всичко е много сериозно. И никакви повече обяснения.

Жената пристигнала в училище след един час. Директорът я поздравил с думите: „Чакаме ви от много време!“ Освен директора в кабинета били класната ръководителка, родителите на момчето и самото момче с окървавено лице.

„Съжалявам“, отговорила майката на момичето. „Имах много работа. Последните 40 минути зашивах 7-годишно дете, чиято майка го удря с черпак по главата, след което давам обяснения в полицията.“

Директорът се изчервил и започнал да обяснява случилото се.

„Момчето е дърпало сутиена на дъщеря ви и тя го ударила два пъти по лицето и виждате резултата – има кръв по лицето.“

На майката й се сторило, че директорът обвинява дъщеря й.

Тогава тя казала: „Всичко е ясно! И се чудите дали ще повдигна обвинение срещу родителите на момчето и училището за това, че са допуснали сексуалното насилие над дъщеря ми?“

Всички присъстващи се изненадали. Никой не очакал такъв отговор от жената.

Учителката отговорила: „Това не е толкова сериозен случай! Не се е случило нещо сериозно, нека запазим спокойствие.“

Директорът добавил: „Не разбирате ситуацията.“

Майката на момчето започна да плаче, а жената започнала да обсъжда случилото се с дъщеря си.

Дъщерята на жената обяснила: „Той дърпаше сутиена ми. Оплаках се на учителката, но тя ми каза да не обръщам внимание. Когато го откопча, аз го ударих.“

Когато майката чула думите на дъщеря си, попитала учителлката защо позволява единият да обижда другия и не предприема нищо.

– Искате ли аз да дръпна вашия сутиен? – обърнал се майката на момичето към учителката. –

– Не! Ама вие добре ли сте? – отговорила учителката.

Тогава майката предложи на учителката да отиде при майката на момчето и да дръпне сутиена й.

Директорът извикал: „Дъщеря ви е ударила свой съученик!“

– Не! – отговорила майката на момичето. – Тя се е защитила от сексуален тормоз. Докъде е трябвало да остави това момче да я тормози, след като учителката не направила опит да я защити, въпреки че е трябвало да го направи. Само вижте, дъщеря ми е висока 168 см, а този младеж е висок почти 2 метра. Той е по-силен и по-висок от нея.

Майката на момчето хлипала в кабинета на директора, а баща му се червил.

– Ако вие не искате да постъпват така с вас, тогава защо е позволено на този ученик да се отнася така с 15-годишно момиче?

Майката била бясна.

– Ще докладвам това на минист. А ти… – обърнала се тя към момчето, – ако докоснеш дъщеря ми отново, ще те вкарам съдя за сексуален тормоз. Разбираш ли ме?

Жената не оставила този въпрос просто така. Тя потърсила регионалното управление на образованието, което било шокирано от действията на учителя и директора и обещали да направят проверка.

Бъдете винаги на страната на детето си в подобни ситуации. Никога не мълчете. Пазете децата си!

Advertisement