За да спаси живота на малко момче, този мъж престъпил своите религиозни убеждения

За да спаси живота на малко момче, този мъж престъпил своите религиозни убеждения
Източник: Facebook

Колко силно човек е контролиран от религиозните убеждения? Могат ли те да се намесят в спасяването на живот? 22-годишният индиец Харман Сингх показал с примера си, че човечността е над всичко!

В онзи ден ден младежът си бил у дома. Изведнъж се чул силен скърцащ звук: някой на пътя внезапно натиснал спирачките. Младежът погледнал през прозореца и видял, че кола е блъснала малко момче.

Ученикът получил с тежки наранявания, като главата мубила окървавена. Детето било заобиколено от дузина хора: възрастните били объркани, не знаели какво да правят. Една жена покрила раните по главата на момчето с ръце, но това не помогнало.

Тогава Харман свалил тюрбана си и го притиснал върху главата на раненото дете. И седял до него до пристигането на линейката. Един от свидетелите направил снимка на този момент и я публикувал в Twitter.

Така младият мъж се прославил.

Впоследствие спасителят на момчето казал, че всеки на негово място би направил същото.

Но има една важна подробност- и тя е, че Харман винаги е бил последовател на сикхизма. А според това вярване премахването на тюрбана на публично място означава изоставяне на убежденията и предателство на вярата. Следователно на сикхите е строго забранено да правят това на обществени места.

„Тогава не мислех, че хората ще ме видят с непокрита глава. Просто направих всичко, за да спася живота на нещастното момче“, казва младият мъж в интервю за местно издание.

Оттогава той е истинска интернет звезда! Мнозина са му пратили окуражителни съобщения и му благодарят за това, че човешкото е по-важно за него от религиозните вярвания.

Не след дълго добрата постъпка на младежа була и възнаградена от съдбата.

Когато новозеландски телевизионен екип интервюирал Сингх по-късно в апартамента му, те забелязват, че в стаите има много малко мебели.

Служителите на телевизията, подтикнати от коментари на зрители, се свързали със собственик на местен магазин за мебели и заедно изненадали Сингх. Те се появиха с ново легло, диван, стол и масичка за кафе.

В нашия свят все още има хора с главна буква! Постъпката на Харман е наистина героична, защото някои религии имат много строги правила, които рядко някой се осмелява да прекрачи…

Advertisement