Лекар казал на бременна жена, че всичко й е наред. Но странното поведение на кучето й я спасило

Лекарят казал, че й няма нищо, но кучето я накарало да се върне в болницата. Това я спасило
Източник: Facebook/Alhanna Butler

Кучетата са известни с уникалното си обоняние. Вече е доказано, че те могат да уловят дори тези миризми, които идват от вътрешността на човешкото тяло. Неведнъж нашите по-малки приятели са „диагностицирали“ рак по-рано от лекарите.

Едно куче доказало любовта си към стопанката си по необичаен начин: тоизползвало шестото си чувство, за да помогне на жената. Животното непрекъснато следвало стопанката си. Нищо не можело да успокои това куче. И в крайна сметка това спасило живота на стопанката му!

Кеола е американска акита, която живее със стопаните си в Донкастър, Южен Йоркшир, Англия. Рики и Алана Бътлър се грижели добре за любимката си и я смятали за член на семейството.

Един ден Кеола разбрала, че в семейството им се очаква бебче: любимата й стопанка забременяла. Кучето било възхитено, но не можело да се отърве от чувството, че нещо не е наред.

Алана започнала да изпитва болки  в кръста. Жената обсъди силната си болка в гърба с лекаря си, но лекарят ги приписал на странични ефекти от бременността.

Алана се върнала у дома, вярвайки, че болките се дължат на растящия в нея плод.

И докато Алана вярвала на доктора, Кеола знаела по-добре. Кучето усещало, че нещо не е наред със стопанката му. Алана забелязала, че животното се държи странно, но не разбирала защо.

„Когато лекарят ме изпрати вкъщи и каза, че нищо сериозно не се случва, кучето ме гледаше толкова много, че дори се изплаших“, казва Алана.

Алана Бътлър
Източник: Facebook/Alhanna Burdis

„Снимах Кеола и публикувах снимката й във фейсбук със закачлив надпис за филма „Хачико: Историята на едно куче“, където кучето прави същото нещо. Но за моя изненада приятелите започнаха да ме съветват да се отнасям по-сериозно към тази ситуация.“

Времето минавало, но кучето продължавало да се тревожи. Рики и Алана разбрали, че животното иска да им каже нещо.

„Кеола изглеждаше толкова тъжна и знаех, че нещо я тревожи. Тя просто седеше и ме гледаше и не ме оставяше да отида никъде сама.

„Никой не знаеше, че съм сериозно болна. Никой не знаеше… но Кеола знаеше! Тя ме блъскаше и плачеше, а аз не разбирах защо го прави. Рики каза, че Кеола е останала разстроена дори когато бях на работа. Това не е било никога досега!“

За щастие, Алана взела насериозно предупредителните знаци на своя домашен любимец.

Кучето скимтяло и лаело толкова упорито, че Алана най-накрая отишла в болницата, където припаднала. Тя била приета в интензивното отделение и изследванията показали, че двойна бъбречна инфекция е основната причина за нейните болки в гърба.

Лекарите установили, че жената е на косъм от смъртта!

Бъбреците на бъдещата майка били силно засегнати от инфекцията, а кръстът я болял от „отразената“ болка. За капак, Алана имала рядък вид инфекция. Ако се беше обърнала към лекарите малко по-късно, нямаше да могат да я спасят.

„Моят случай се оказа един от най-пренебрегваните и трудните от всички, с които са се сблъсквали болничните лекари“, написа Алана във фейсбук. – Освен това ми откриха рядка патология, заради която антибиотичното лечение ми беше противопоказано. В цяла Англия има само два случая на тази патология, единият е моят! Още малко и щях да умра. И синът ми най-вероятно също!”.

Благодарение на кучето си Алана успяла да оцелее и да роди здраво бебе. Бебе, което намерило красив ангел-пазител на име Кеола!

Advertisement