В Израел съпрузи загинаха, за да спасят 10-месечните си деца си от терористи

В Израел съпрузи загинаха, за да спасят 10-месечните си деца си от терористи
Източник: Facebook/Oleg Vyshniakov

Израелските медии разказаха сърцераздирателната история на съпрузите Адар и Итай Бердичевски, израелски граждани, които успели да спасят десетмесечните си близнаци по време на атаката на терористите от Хамас, но сами загинали.

Израелска двойка уби седем бойци на Хамас, за да спаси децата си, след като бойците на Хамас нахлули в дома им. Жената и съпругът й също загинали.

Адар и Итай Бердичевски от кибуца Кфар Аза са служили в израелската армия като офицери и са държали оръжие у дома.

Когато екстремистите се приближили до дома им, двойката скрила 10-месечните си близнаци в мамад – стая със засилена охрана, която се изисква във всички нови сгради според израелския закон, и се върнала да изчака екстремистите в главната къща, за да отвлекат вниманието им от техните деца.

Адар и Итай убили седем бойци, но след това самите те били убити.

Децата им останали сами в скривалището за 13 часа, преди чичо им и дядо им да ги намерят там.

Сега те са в безопасност, заобиколени са от любов и грижа. Братът на Итай и бащата на Адар, който се бори с екстремистите с часове и спаси десетки хора – въпреки че не успя да достигне до собствените си роднини навреме, за да ги спаси“, разказва Олег Вишняков, консул на Израел в западния регион на Украйна, който сподели историята на двойката на страницата си във Фейсбук.

Бойци на Хамас изстреляха голям брой ракети от ивицата Газа в Израел и нарушиха границите на Израел сутринта на 7 октомври.

Очаква се военният конфликт да продължи дълго.

Advertisement