Той заплакал като дете, щом видял предсмъртното писмо от майка си, страдаща 20 г от деменция

стара жена
Изображение от Freepik

Той открил тази тайна бележка няколко месеца по-късно, когато намерил сили да подреди нещата на покойната си майка.

Джейсън Х., известен на всички в платформата като Pyrojodge, споделил своята тъжна история с потребителите на платформата Reddit.

Той разкрил, че повече от 20 години се е грижил за майка си, която е развила деменция. Наскоро тя напълно се отказала и вече не можела да общува с него.

Джейсън даде всичко от себе си, за да я предпази от коронавируса и те оцелели през първата вълна, но по време на втората трябвало да отиде в болница – и там се заразила.

Тя се стопила моментално, а човекът бил напълно неутешим.

Няколко месеца по-късно той намерил сили да подреди вещите й и там открил тайно съобщение от майка си.

Макар вече тя да не разбирала елементарни неща от ежедневието, успяла да напише: „Последна воля и завещание. Вярвам ти и те обичам!“

Той заплакал като дете, щом видял предсмъртното писмо от майка си, страдаща 20 г от деменция
Източник: Reddit

Съобщението й трогнало интернет потребителите, които изразили съболезнованията си към Джейсън.

„Деменцията е непоносима за всички. Толкова съжалявам, че вие ​​и майка ви трябваше да преминете през това.“, написал потребител с ник PahTayTur.

„Съчувствам ужасно на тези, които са близо до хора с деменция. Губиш любимите си хора два пъти: първо, когато спрат да те разпознават, а след това, когато си тръгнат завинаги.“, добавил I_kwote_TheOffice

„През последните дни на майка ми се грижех за нея в хоспис и това направо ми разби сърцето. Страхувах се, че я боли, но тя дори не можеше да го каже – толкова не беше на себе си“, разкрива потребител с име PM_ME_UR_HIP_DIMPLES.

Advertisement