Тази 89-годишна жена изплела 450 одеяла и пуловери за кучета в приюти

Тази 89-годишна жена изплела 450 одеяла и пуловери за кучетата в приюти

Приютите за кучета обикновено са препълнени с домашни любимци, които не могат да бъдат дадени в добри ръце. И тези приюти имат нужда от помощ – каквато и да е тя.

Една британка е намерила свой собствен уникален начин да помага на животни в нужда: тя плете пуловери и одеяла, за да ги топли!

Възрастната дама на име Мейзи Грийн е изплела стотици кучешки палта и одеяла през годините. След това всички те са предоставени на бездомните кучета от Dogs Trust Basildon в Обединеното кралство.

„Обичам да плета и обичам кучета, така че това е страхотна комбинация и от двете! Отнема ми три дни, за да изплета едно одеяло и един ден, за да изплета палто за куче.“

Това означава, че 89-годишната Мейзи е прекарала много време в плетене, за да помогне на кучета, които търсят нови домове. Бабата плете, а членовете на семейството й я водят в приюта три пъти в годината, за да предаде нещата на собствениците на приюта.

Грийн казва, че плетенето се е превърнало в цел на живота й.

„Обичам да плета, докато гледам телевизия“, каза Грийн. „И се радвам да помогна на четириногите обитатели на приюта.“

Този работлив доброволец вече е изплел 450 чифта дрехи, за да топли животните. И покрити със сладки одеяла, те изглеждат по-привлекателни в очите на потенциалните осиновители. Погледнете например това сладко куче, свито под плетено одеяло:

спящо-куче

Dogs Trust е една от най-големите организации за спасяване на кучета в Обединеното кралство, обслужваща над 16 000 бездомни и изоставени кучета всяка година. А приносът на Мейзи е безценен!

Както можете да видите, възрастта не е пречка за извършване на добро дело! Бъди здрава, Мейзи!

Advertisement
Фейсбук коментари