В Индия 17-годишен продаде жена си и си купи смартфон

индийка

Новините от Индия понякога ни шокират, защото има малко места по света, където хората са толкова директни. Много жители на тази страна не се колебаят да решават проблемите си по най-екстравагантен начин. Например, за да купят нов смартфон, те могат да продадат нещо, което не им е много необходимо, например съпругата си.

Някой може да продаде бъбрека си за последния iPhone или да поеме тежка физическа работа. Но 17-годишно индийско момче от щата Раджастан сметнало, че работата не е за него и че бъбрекът все пак ще му бъде полезен. Оглеждайки се, той решил, че може да вземе определена сума… за 26-годишната си съпруга.

Пикантността на тази ситуация се придава от факта, че човекът се оженил само месец преди да бъде взето съдбовното решение. Историята мълчи за това как индусът е намерил купувач за своя специален продукт. Между другото се оказал 55-годишен богат, но неженен мъж от друга държава. Със сигурност е известно, че предприемчивият съпруг е спечелил 2400 долара (169 хиляди рубли) от продажбата на съпругата си.

Сумата не е бог знае каква, но с тези пари младежът си купил водещ смартфон от известна марка. При смяната той си спретнал хубава вечеря в ресторант, празнувайки успешна сделка. Съвсем логично е близките на съпругата да са имали въпроси относно изчезването й. Съпругът не проявил оригиналност и просто ги информирал, че тя е избягала в неизвестна посока.

Но родителите на изчезналата жена не останали доволни от това обяснение и отишли в полицията. Разследващите бързо установили обстоятелствата по този прост случай и арестували както продавача, така и купувача.

За щастие с продадената съпруга не се случило нищо лошо и тя била върната при семейството си. Но любителят на дигиталните новости скоро няма да може да се наслади на уюта на дома си. Трафикът на хора е сериозно престъпление според индийското законодателство и носи дълга присъда лишаване от свобода.

Advertisement