Пускате слюнка насън? Значи сте голям щастливец, ето защо:

Пускате слюнка насън? Значи сте голям щастливец, ето защо:
Източник: unsplash

Сънят е основен процес за нашето тяло. Ако искаме да имаме продуктивен и активен живот, трябва да спим добре всеки път, когато денят ни приключи, като избягваме или предотвратяваме безсънието.

Случва се така, че липсата на спокойна нощна почивка има много негативен ефект върху мозъчната ни функция. Тези, които не спят достатъчно и са уморени през деня, може да се чувстват неудобно в тялото си, да са в лошо настроение или да имат здравословен проблем поради липса на енергия.

Случва се така, че след добра почивка се събуждате и усещате, че областта на възглавницата, където е лежала главата ви, е мокра. Мнозина смятат това за лошо нещо.

Но всъщност ви е провървяло, че принадлежите към тази група хора. Изпускането на слюнка по време на сън е знак, че сънят е бил доста положителен и че тялото си почива много добре.

Има няколко фази на съня, но фазата, известна като бързо движение на очите, ви позволява да спите добре и дълбоко. Когато отделяте слюнка, това означава, че тази фаза не е прекъсната, така че нямате проблеми със съня или смущения. Така можете да спите и да си почивате с цялото си тяло.

От друга страна, ако не се пускате слюнки, това може да е знак, че поведенческите ви навици се променят през цялата нощ и почивката не е достатъчна.

Не забравяйте, че почивката е важна за доброто лично и професионално развитие. Ако имате нарушение на съня, не се колебайте да се свържете с доверен лекар.

Advertisement