Това лесно упражнение преди сън може да помогне срещу загуба на паметта и Алцхаймер

Това лесно упражнение преди сън може да помогне срещу загуба на паметта и Алцхаймер
Източник: PIxabay

Човешкият мозък е толкова съвършен, че е невъзможно дори да повярваме, че има граници на възможностите му. Мозъкът е ненадминато инженерство!

Благодарение на него човекът е постигнал съвременния технически прогрес. Именно благодарение на цялото това съвършенство на човешкия мозък можем да бъдем креативни, да научаваме нови неща, да извършваме действия, да чувстваме, чуваме, говорим и т.н.

Истината е, че мозъкът е мощен и като всеки друг мускул. Ако правилно тренираме мозъка, ще удължим живота си.

Можем да избегнем загуба на памет в напреднала възраст и дори болести като болестта на Алцхаймер, ако тренираме мозъка си постоянно.

Болестта на Алцхаймер е заболяване, което обикновено засяга възрастните хора. Според статистиката всеки пети човек страда от това заболяване. За съжаление, това е дегенеративно заболяване, което все още не можем да лекуваме с лекарства.

Но можем да предотвратим развитието на това заболяване и проблеми като забравяне, нарушена концентрация и други. Natural Medicine предлага просто упражнение, което стимулира мозъка и трябва да се разглежда като игра, която ще отвори нови възможности за мозъка ви.

Упражнението работи по следния начин: преди да си легнете, трябва да си спомните всичко, което сте направили сутринта и през деня.

Правете това за предпочитане със затворени очи, но внимавайте да не заспите.

Трябва да се стремите да си спомните всички подробности – колкото повече, толкова по-добре. Това просто упражнение ще ви помогне да запазите паметта, вниманието и мозъчната активност.

Желателно е да се прави всеки ден.

И може да се практикува от хора от всички възрасти – колкото по-рано започнете, толкова по-добре. Освен това, за да подобрите здравето на нервната система, е много приятно да слушате класическа музика, джаз или релаксиращи мелодии.

Изследователите казват, че музиката подрежда ума.

Изискват се усилия и дисциплина, но си заслужава, разбира се. Правейки това упражнение, ще укрепите нервите си, ще поддържате кръвоносните си съдове здрави и ще подобрите паметта си.

Advertisement