Ако обичате, отделете 2 минути и прочетете това. Спасява животи

Ако обичате, отделете 2 минути и прочетете това. Спасява животи
Изображение от msgrowth on Freepik

Представете си, че е 19:25 и се прибирате вкъщи (сами, разбира се) след необичайно тежък работен ден. Много сте уморени и разстроени.

Внезапно започвате да изпитвате силна болка в гърдите, която започва да се разпространява в ръката ви и до челюстта ви. Вие сте само на пет километра от най-близката болница до вашия дом.

За съжаление не знаете дали можете да я достигнете. Минали сте курс по първа помощ и компресия на гръдния кош, но учителят, който преподавал курса, не ви е казал как да го направите сами.

КАК ДА ОЦЕЛЕЕТЕ ПРИ ИНФАРКТ, КОГАТО СТЕ САМИ?

Тъй като много хора са сами, когато настъпи сърдечен удар, човек има само около 10 секунди, преди да загуби съзнание, след като сърцето му започне да бие неравномерно и започне да усеща, че ще припадне.

Въпреки това, такива жертви могат да си помогнат сами, като кашлят многократно и много енергично.

Преди всяка кашлица поемете дълбоко въздух. Кашлицата трябва да е дълбока и продължителна, сякаш изкашля слуз от дълбините на белите дробове.

Вдишването и кашлянето трябва да се повтарят приблизително на всеки 2 секунди без прекъсване, докато пристигне помощ или докато почувствате, че сърцето отново е започнало да бие нормално.

Дълбоките вдишвания доставят кислород в белите дробове, докато кашлицата притиска сърцето и поддържа циркулацията на кръвта. Компресивният натиск върху сърцето също му помага да възстанови нормалния си ритъм. По този начин жертвите на инфаркт могат да стигнат до болницата.

Кажете на възможно най-много хора за това. Това може да им спаси живота!!! Кардиолозите казват, че ако всеки, който получи това съобщение, го изпрати доброволно на 10 души, това ще спаси поне един живот.

Вместо да изпращате шеги, моля, изпратете това съобщение, което може да спаси живота на човек.

Ако това съобщение се върне при вас повече от веднъж…моля, не се дразнете…напротив, трябва да се радвате, че имате много приятели, които се грижат за вас и продължават да ви напомнят как да се справите със сърдечна атака.

Advertisement