Ето какво се случва, ако пиете топла вода с лимон в продължение на 8 седмици

Ето какво се случва, ако пиете топла вода с лимон в продължение на 8 седмици
Изображение от Racool_studio on Freepik

Никога не съм предполагал, че този цитрусов плод може да направи толкова много добри неща за здравето ми!

Ако започвате деня си с чаша чай или кафе, можете да промените този навик. Вместо това може да вземете лимон, да изстискате сока и да добавите вода към него. Този прекрасен плод е много полезен за вашето здраве.

Освен това лимоните са супер евтини и лесни за приготвяне – всичко, което трябва да направите, е да ги разрежете и да изстискате сока. Лесно!

Просто не разреждайте сока с вода, по-топла от 60 ° C, тъй като това може да унищожи целия витаминен състав.

1. Детокс

В тялото ви се натрупват много токсини. Лимоновият сок е полезен за черния дроб и му помага да разгражда токсините по-ефективно.

2. Имунна система

Топлата вода с лимон е полезна за лимфната система.

3. Загуба на тегло

Като чудесен начин за детоксикация, пиенето на топла вода с лимон също е полезно за отслабване. Освен това лимоновият сок има високо съдържание на фибри и по този начин потиска глада.

4. Заздравяване

Лимоновият сок стимулира заздравяването на раните и костите.

5. Противовъзпалително

Лимоновият сок действа противовъзпалително, като регулира нивата на pH на тялото ви. Повишената киселинност предизвиква възпаление, което лесно може да се избегне.

6. Предотвратява настинки

Витамин С може да помогне при настинки, като засили функцията на имунната система. Въпреки това, трябва да се опитате да включите достатъчно витамин С в диетата си, за да предотвратите попадането на вирусните бактерии. При настинка горещата вода с лимон може да има положителен ефект.

7. Полезен за устната кухина

Лимоновият сок може да помогне за облекчаване на възпаление на зъбобол и венци. Лимоновият сок също ще ви даде свеж дъх.

8. Добро настроение

Ароматът на лимон влияе директно върху настроението ви и може да облекчи ефектите от депресия и тревожност. Има положителен ефект и върху сънливостта.

9. Почиства кожата

Топлата  вода с лимон предотвратява появата на акне и оставя кожата ви чиста. Няма нужда да използвате химикали!

Но преди да си направите топла енергийна напитка с лимон, избягвайте да правите следните грешки, които повечето хора правят. Първо, не използвайте лимонов концентрат, тъй като той съдържа консерванти, които могат да бъдат вредни за вас. Вместо това е по-добре да използвате пресни плодове.

Също така не трябва да използвате вряла вода с лимонов сок, тъй като това унищожава витамин С. Както споменахме по-горе, водата трябва да е под 60°C.

Никога не съм предполагал, че този цитрусов плод може да направи толкова много добри неща за здравето ми. 

Advertisement